Lekarne Maribor so včeraj,15. junija, na Trgu svobode v Mariboru že 13. leto zapored izpeljale prireditev »Zdravje v vsak dom«.

Lekarne Maribor so včeraj,15. junija, na Trgu svobode v Mariboru že 13. leto zapored izpeljale prireditev »Zdravje v vsak dom«. Prireditev se odvija v čast priznanemu magistru farmacije Francu Minařiku, ki se je rodil 9. junija leta 1887.

Obiskovalci prireditve so bili s strani lekarniških farmacevtov deležni številnih koristnih informacije o pravilni in varni rabi zdravil, kot tudi o preventivi in zdravem načinu življenja.

Izvedeli so vse o zdravilnih rastlinah

Na stojnici z zdravilnimi rastlinami, so obiskovalci iz ust strokovnjakinje iz Lekarn Maribor izvedeli vse, kar jih zanima o zdravilnih rastlinah, njihovem delovanju ter se seznanili tudi s pravilno uporabo in pripravo le-teh.

Farmacevti Lekarn Maribor so obiskovalce prireditve poučili o storitvi Pregled uporabe zdravil -PUZ, ki jo priporočajo vsem ki:

  • uporabljajo več zdravil hkrati,
  • imajo več različnih bolezni,
  • imajo vprašanja in težave povezane z zdravili,
  • so dobili novo zdravilo, zamenjali eno ali več zdravil
  • jim zdravila predpisuje več zdravnikov,
  • so jih pred kratkim odpustili iz bolnišnice.

Tudi letos so bile zelo dobro obiskane brezplačne meritve  glukoze v krvi, krvnega tlaka, pregledi kože, meritve vitaminsko-mineralnega statusa, venskega pretoka, in drugo.

S donacijami bodo omogočili letovanje otrok iz socialno ogroženih družin

V okviru prireditve sta direktor Lekarn Maribor Albin Turk in vodja prodaje podjetja Farmadent, Brigita Korpak, predala simbolični ček podpredsednici Zveze prijateljev mladine Maribor, mag. Maji Krajnc Ružič. Z doniranimi sredstvi bodo tako, kakor že vrsto let poprej, omogočili letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Poskrbeli za pravcato veselico

Tudi letos je bilo na prireditvi zelo dobro poskrbljeno za zabavo in animacijo otrok, ki jih je navdušila lutkovna predstava Čarobni napitek, mladi plesalci kluba KUŠ Ni ME,  Čarodej Magic Aleksander, Brata Malek, poligon za avtomobilčke Jumicar in delavnice v organizaciji Zveze prijateljev mladine Maribor.

Za zdrave napitke in prigrizke so poskrbeli dijaki Srednje gostinske in turistične šole Maribor.