Blagovna znamka Pubec – Štajersko mlado vino združuje štajerske vinarje v edinstven projekt, v katerem se s promocijo mladih vin želi povečati prepoznavnost štajerskih vinarjev ter Štajerske kot vinorodnega okoliša, tako doma kot v tujini.

V Hiši Stare trte v Mariboru je danes potekala novinarska konferenca Pubec 2019, na kateri je bil predstavljen edinstven projekt, ki že peto leto s promocijo mladih vin uspešno povezuje štajerske vinarje pod krovno blagovno znamko Pubec v skupni promocijski zgodbi.

25 vrhunskih štajerskih vinarjev

Natalja Cvetko, vodja projektov v agenciji Mediaspeed, je povedala, da se bo peti salon štajerskih mladih vin v Mariboru odvil v ponedeljek, 4. novembra, v Salonu Audi, Porsche Ptujska cesta. »Že četrtič pa bodo Pubeci »zavzeli« tudi slovensko glavno mesto. Sveža, dišeča in nagajiva vina Pubec se bo lahko okušalo 7. novembra, v ljubljanski Festivalni dvorani, na Gospodarskem razstavišču. Da se po peti sezoni projekta Pubec promocija štajerskih vin ne bo zaključila, pa bo premierno poskrbel dogodek z delovnim naslovom Predstavitev najboljših štajerskih vin in letnika 2019. 23. aprila prihodnje leto se bodo štajerski vinarji predstavili s svojimi najboljšimi vini aktualnega letnika, ponovno v Festivalni dvorani Ljubljana,« je razložila Cvetkova. Borut Cvetko, kreativni direktor agencije Mediaspeed, ki je tudi »glavni krivec« za rojstvo projekta, pravi: »V peti sezoni našega projekta Pubec, štajersko mlado vino, je z nami 25 vrhunskih štajerskih vinarjev, ki so ponovno pripravili bela vina, takšna, po skupaj določenih in dogovorjenih pravilih. Suha, ali polsuha, z omejitvijo, do 12 gramov nepovretega sladkorja.«

Povečanje prepoznavnosti na domačem trgu in v tujini

Sicer pa je Pubec mlado vino, ki ga pridelajo štajerski vinarji pridruženi k projektu Pubec. S skupnim pristopom pri promociji mladih vin želijo povečati prepoznavnost svoje ponudbe na domačem trgu in v tujini, obenem pa krepiti prepoznavnost Štajerske, ne samo kot vrhunske vinorodne dežele, ampak tudi kot odlične kulinarične in turistične destinacije.