V prestižnem klubu je za kulinarično ponudbo poskrbela prekmurska gostilna Rajh, Ana Protner pa je kot vinska kraljica promovirala vina.

Slovenski fenomen Luka Dončić nadaljuje z bleščečimi predstavami v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Dončić je bil najboljši igralec tekme za zmago Dallas Mavericks s 131:111 proti Cleveland Cavaliers. Ljubljančan je dosegel svoj še enajsti trojni dvojček v karieri in drugega zaporedoma z 29 točkami, 15 asistencami in 14 skoki.

Obisk jim je uredil nekdanji slovenski konzul

Tekmo pa si bo košarkarski as zagotovo zapomnil tudi zaradi okušanja slovenskih kulinaričnih dobrot, pa tudi po srečanju z mariborsko vinsko kraljico Ano Protner, ki je obiskala Clevland in se tudi srečala z njim. Kot je povedal njen oče Boštjan Protner, jim je obisk uredil Jurček Žmavc, nekdanji slovenski konzul v tem mestu. »Istočasno je šlo za promocijo prekmurske gostilne Rajh, ki je poskrbela za kulinarično ponudbo, medtem ko je Ana kot mariborska vinska kraljica promovirala vina. Vse skupaj pa se je odvijalo v nadvse prestižnem klubu, kjer posebni gostje v posebnih ložah spremljajo košarkarsko srečanje,« je pojasnil Protner.

Gibanica in steklenica Vina Joannes

Po tekmi so se srečali še z Luko Dončićem, kjer so mu ponudili slovensko gibanico in podarili steklenico Vina Joannes. Dogodek pa velja še za posebej prestižnega zaradi tega, dodaja Protner, ker ima zgolj 160 članov, medtem ko članarina znaša osupljivih milijon dolarjev.