Pri nas tak način ni najbolj pogost, zagotovo je eden izmed razlogov ta, da imamo precej predsodkov do tega, da bi kupovali “staro kramo”, predvsem pa od soseda.

Eden izmed Mariborčanov se je minuli vikend odločil za zanimivo in predvsem nevsakdanjo potezo. Pred svojo hišo je razstavil stvari, ki jih več ne potrebuje, svojo razprodajo pa imenoval “zelena trgovina”. Ob tem je izobesil plakat in zapisal: “Prodaja stanovanja in vsega kar je v njem”. S tem je privabil številne poglede, vozila so se ustavljala in razgledovala po rabljenih stvareh.

Predsodki do nakupa “stare krame”

Garažne razprodaje so poznane predvsem pri Američanih, kjer je povsem vsakdanje, da ljudje ob pospravljanju hiš in stanovanj, namesto, da bi stvari, ki se jih želijo znebiti, vrgli v smeti, le-te razstavijo pred hišo ali v garažo in mimoidoče pozivajo k nakupu rabljenih stvari. Po navadi se jim tako pridružijo še sosedi. Pri nas tak način ni najbolj pogost, zagotovo je eden izmed razlogov ta, da imamo precej predsodkov do tega, da bi kupovali “staro kramo”, predvsem pa od soseda.

Nov projekt v Mariboru

Kot smo pred časom že poročali bodo ta vikend, prav takšno dvoriščno razprodajo priredili na tržnici Tabor. Na stojnicah se bodo prodajale stvari od igrač, knjig, oblačil in športnih pripomočkov. Kot so nam dejali na snagi: “Skratka vsega, kar običajno svojo pot prehitro sklene v enem od naših zbirnih centrov, če upoštevamo statistični podatek, ki pravi, da vsak Slovenec letno zavrže do 10 kilogramov še uporabnih predmetov.” Izdelki se bodo tako prodajali po simboličnih zneskih.

Razprodajo so poimenovali “Druga priložnost” in bo potekala 13. aprila, med 8. in 13. uro. Prijavite se lahko od 6. aprila naprej, tako da prijavo pošljete na e-mail info@snaga-mb.si. “Lahko pa preprosto pridete na tržnico v soboto, 13. 4. 2019, do 8. ure zjutraj, poiščete našega inkasanta in se prijavite. Dodeljena vam bo miza, za katero boste plačali 2 evra, s tem pa boste dobili priložnost za prodajo. Prednost pri oddaji miz in razvrščanju prodajalcev bodo imeli predhodno prijavljeni, zagotavljamo pa, da bo prostora dovolj za vse prodajalce,” še pojasnijo na Snagi.