V UKC Maribor so danes obeležili svečan dogodek. Gostili so Petra Potrča in Danila Košiča, ki sta kri darovala stotič ter Milana Tovornika, ki je to plemenito dejanje opravil že 150-ič.

Danes so v prostorih Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor obeležili svečan dogodek. Gostili so Petra Potrča in Danila Košiča, ki sta kri darovala stotič ter Milana Tovornika, ki je to plemenito dejanje opravil že 150-ič. Slednji je na darovanje prišel v spremstvu svojih sinov Davida in Tilna, ki družinsko tradicijo nadaljujeta. Mlajši David je danes kri daroval prvič.


Ob koncu samega darovanja je bilo veselo – po zahvali in prejemu daril je sledil glasbeni nastop Davida Tovornika s prijateljem in druženje ob torti.

»Prvega darovanja se spomnim kot da bi bilo danes. Na krvodajalstvo me je peljal starejši, žal že pokojni brat. Vso življenje delam v humanitarnih organizacijah in to mi pomeni ogromno. Dokler bom lahko, bom pomagal ljudem. Ne podpiram, da hodijo naši ljudje za denar kri darovati v Avstrijo,« je dejal Tovornik in doda, da je njegova želja, da ostane zdrav in da bo lahko daroval vse do 65 leta poleg tega pa si želi tudi, da bi več mladih postalo krvodajalcev.