Kljub temu, da občina nenehno poziva k odvozu v njihov zbirni center, svetniška skupina ZA Združena akcija opozarja na neurejenost ekoloških otokov.

Vir: Facebook

V občini Ruše težavam z nepravilnim odlaganjem odpadkov ni videti konca. Že pred meseci smo pisali, da kljub rednemu odvažanju odpadkov s strani Snage in čiščenju okolice zbiralnic ugotavljajo, da nekateri uporabniki še vedno ne vedo, čemu so ti objekti namenjeni. Odpadki se namreč kar naprej kopičijo tako v zabojnikih kot tudi ob njih ter tako kazijo izgled okolja. In to kljub temu, da občina nenehno poziva k odvozu v njihov zbirni center.

Redarska služba jim ni v pomoč

Na socialnem omrežju Facebook je zdaj na tovrstno težavo in neurejenost ekoloških otokov na več lokacijah opozorila tudi ruška svetniška skupina ZA Združena akcija in objavo podkrepila s fotografijami. Občinski svetnik Darko Knez te svetniške skupine pa je v komentarju pod objavo še zapisal: »Dejstvo, da imamo v Rušah možnost odpeljati brezplačno odpadke na deponijo, očitno ni dovolj. Občina Ruše plačuje redarsko službo, ki pa tukaj kaj dosti ne pomaga. Globa za odlaganje odpadkov v naravo znaša 50 evrov, primeru, če kršitelj med sabo meša različne frakcije odpadkov, ki sodijo v različne zabojnike pa je kazen prav tako 50 evrov. Če jih odlaga izven zabojnikov, pa 200 evrov.«

Zbirni center obratuje trikrat tedensko

Sicer pa je ločenemu zbiranju komunalnih odpadkov v tamkajšnji občini na voljo tudi Zbirni center Ruše, ki se nahaja za nekdanjo Tovarno dušika Ruše in obratuje tri dni v tednu. Obratovalni čas zbirnega centra je v torek in četrtek med 12. in 18. uro, v soboto pa od 9. do 17. ure.