Kot je v zadnjih dneh opaziti, so poskrbeli tudi za otroke, ki bodo lahko po sprostitvi ukrepov uživali na lesenih igralih in trampolinih, odstranili pa so adrenalinski park.

FOTO: Igor Jurišič

Koča na Trikotni jasi na Mariborskem Pohorju je dobila novo podobo. Na tej priljubljeni pohodniški točki so v zadnjih mesecih potekala intenzivna dela in urejanje okolice. Postavili so novo teraso in obnovili hišo.

»V glavi je veliko načrtov, a trenutno so okoliščine neugodne. Naša želja je, da se obnovi obstoječe stanje, torej cela hiška s teraso in okolico, kar je bilo večinoma že postorjeno v zadnjih dneh. Pohodniki, ki jih je v teh dneh veliko, so nad videnim in nad načrti zelo navdušeni,« nam je pred kratkim razlagal lastnik Iztok Tomšič, ki je kočo kupil iz stečajne mase Športnega centra Pohorje.

Kot je v zadnjih dneh opaziti, so poskrbeli tudi za otroke, ki bodo lahko po sprostitvi ukrepov uživali na lesenih igralih in trampolinih, uredili bodo tudi “slackline” in “ninja line”, odstranili pa so adrenalinski park. Trenutni vložek investicije je okoli 50.000 evrov, za nadaljnje načrte pa bi bilo potrebno vložiti najbrž še dodatnih 50 tisočakov.

Lokal zaenkrat še ne obratuje, odprl naj bi se v pričetku junija.