Priljubljena Koča na Trikotni jasi bo kmalu dobila nove vsebine: piknik prostor z žarom, teraso, lesena igra in trampoline, v prihodnje pa bodo morda sledili še glasbeni in športno-rekreativni dogodki.

trikotna jasa

trikotna jasa

trikotna jasa

Koča na Trikotni jasi na Mariborskem Pohorju bo kmalu dobila novo podobo. V teh dneh namreč na tej priljubljeni pohodniški točki, potekajo intenzivna dela in urejanje okolice. Postavili bodo novo teraso in obnovili hišo, ki se bo tako bolj zlila z okolico.

»V glavi je veliko načrtov, a trenutno so okoliščine neugodne. Naša želja je, da se obnovi obstoječe stanje, torej cela hiška s teraso in okolico, kar je bilo večinoma že postorjeno v zadnjih dneh. Pohodniki, ki jih je v teh dneh veliko, so nad videnim in nad načrti zelo navdušeni,« razlaga lastnik Iztok Tomšič, ki je kočo kupil iz stečajne mase Športnega centra Pohorje.

»V glavi je veliko načrtov, a trenutno so okoliščine neugodne. Naša želja je, da se obnovi obstoječe stanje, torej cela hiška s teraso in okolico, kar je bilo večinoma že postorjeno v zadnjih dneh. Pohodniki, ki jih je v teh dneh veliko, so nad videnim in nad načrti zelo navdušeni.«

Ob hiški bodo uredili še piknik prostor za najem, kjer bodo na voljo žar, sač in elektrika, sam prostor pa bo odmaknjen od ostalih, da se ne bo motilo drugih obiskovalcev koče in mimoidočih. Poskrbljeno bo za otroke, ki bodo lahko uživali na lesenih igralih in trampolinih, uredili bodo tudi “slackline” in “ninja line”, odstranili pa so adrenalinski park. Trenutni vložek investicije je okoli 50.000 evrov, za nadaljnje načrte pa bi bilo potrebno vložiti najbrž še dodatnih 50 tisočakov.

Letos bodo Pohorje reševali domačini

»Adrenalinskega parka kot je bil do sedaj, na Trikotni jasi več ne bo, razmišljam pa o mobilnem adrenalinskem parku, ki bi se ga lahko prestavilo in uporabljalo na različnih lokacijah. Vse je seveda odvisno od nadaljnjih ukrepov in samih dogodkov v zvezi z koronavirusom,« še dodaja Tomšič, ki se zaveda, da bo letošnja sezona težka. Sam zaenkrat stavi na domačine, ki v zadnjih dneh Pohorje množično obiskujejo.

Trikotna jasa ima tukaj velik potencial, saj je na odlični lokaciji, do katere se lahko poda skorajda vsak. »Tujcev letos zagotovo ne bo, domačini pa prihajajo. Ljudje se držijo varnostne razdalje in se ne združujejo v večje skupine. Sem pridejo, da uživajo,« še opaža Tomšič, ki si v prihodnje želi še razširiti ponudbo z različnimi prireditvami, koncerti, organiziranimi teki in pohodi, jogo na prostem in drugimi aktivnostmi. Kaj bo sicer s sankališčem PohorJet, pa se še ni odločil. »Tukaj smo predvsem računali na tuje goste, ki jih je bilo vsako leto med 70 in 80 odstotki, letos pa je vse postavljeno na glavo,« je negotov glede sankališča.