V Hiši Stare trte se je odvil sprejem odbojkarjev Odbojkarskega kluba Maribor, ki so na letošnjem evropskem prvenstvu osvojili srebrne medalje.

Danes se je v Hiši Stare trte odvil sprejem odbojkarjev Odbojkarskega kluba Maribor, ki so na letošnjem evropskem prvenstvu osvojili srebrne medalje. Sprejeli so jih župan Mestne občine Maribor Saša Asrenovič, podžupan dr. Samo Peter Medved in Tomaž Barada.

»V srcih smo bili z vami in bili ponosni na vas. Rad bi poudaril, da je šport izredno pomemben za nadaljnje korake v življenju. V športu se naučimo predvsem porazov in se z njimi soočati,« je povedal mariborski župan Saša Arsenovič in dodal, da je vizija v obnovi infrastrukture, ki jo imamo: »Upamo, da bomo dočakali čas tudi za modernejšo dvorano, ki bo sprejela med 7 in 10 tisoč ljudi, ki  nam bo omogočala prirejanje tekem in še večji cilj našim mladim igralcem.« 

»Pozval bi občino in vas vse skupaj, da ustvarimo čim boljše pogoje, da bomo lahko izobrazili fante, ki bodo dejansko ponos vseh skupaj,« je dejal Matjaž Strdin, izvršilni direktor kluba.

Spomnimo..

Slovenski odbojkarji so letos septembra prvič v zgodovini nastopili na domačem evropskem prvenstvu. Slovenija ga je gostila skupaj s Francijo, Belgijo in Nizozemsko. V skupinskem delu tekmovanja so odpravili Belorusijo, Finsko in Turčijo, izgubili pa s Severno Makedonijo in Rusijo.

V razprodani Areni Stožice so Slovenci prvič na uradnih tekmah premagali Bolgarijo, zmaga nad aktualnimi evropskimi prvaki in v tem času najboljšo reprezentanco sveta, Rusijo, pa je v Sloveniji sprožila odbojkarsko evforijo. V polfinalu so pred nabito polnimi Stožicami, odpravili še Poljake in se tako uvrstili v finale, ki je potekal v Parizu. 5.000 slovenskih navijačev je bodrilo naše fante, a so na koncu izgubili proti Srbiji.

Osvojili so srebrno odličje in s tem postali edina evropska reprezentanca, ki je v štirih letih na EuroVolley-ju osvojila dve kolajni.