Župan MO Maribor je danes sprejel posameznike in predstavnike organizacij, društev in podjetij, ki so sodelovali v izvedbi aktivnosti za onesposobitev dveh letalskih bomb iz 2. svetovne vojne.

V Mestni hiši Rotovž, je danes, 7. novembra, potekal sprejem župana za posameznike in predstavnike organizacij, društev in podjetij, ki so sodelovali v izvedbi aktivnosti za onesposobitev dveh letalskih bomb iz 2. svetovne vojne  – 31. oktobra in 3. novembra letos.

»V Mestni občini Maribor dela, ki ste ga opravili, nikakor ne jemljemo kot nekaj samoumevnega. Izredno cenimo prispevek vsake organizacije, podjetja in vsakega posebej. Vsak je naredil nekaj kar je pripomoglo k takšnemu razpletu,« so danes dejali uvodoma.

»Nesreča nikoli ne počiva, bili so prazniki, zahvaljujem se tudi vašim družinskim člankom, ki so bili ob tem manj z vami, vi pa ste medtem skrbeli za celotno mesto,« je dejal mariborski župan Saša Arsenovič in dodal, da se v Mariboru na veliko gradi, kar pomeni, da je potrebno veliko kopat: »Ne želimo si bombastičnega vzdušja. Predlagali smo, da bi naredili boljši načrt za take primere. Glede na izkušnje, ki ste jih imeli, pričakujem, da boste ga čimprej naredili, saj so ideje sveže.«

Mariborski župan se je zahvalil in podaril priznanja celotni ekipi med drugim pa tudi Slovenskim železnicam, Plinarni Maribor, Marpromu, Plinovodu, Športnim objektom Maribor, Elektro Maribor, Nigradu, Rdečemu križu Slovenije, Zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca, Plinovodu in UKC Maribor. Priznanja so prejela tudi vsa prostovoljna gasilska društva, ki so sodelovala.

»Vse službe so delale neverjetno dobro, župan imate enkratno ekipo. Nobenih žrtev, nobene gmotne škode in mislim, da smo zmagali. Hvala vsem,« je ob koncu dejal Darko Zonjič, poveljnik državne enote za NUS.