Danes so testno zagnali Fontano vin na Posestvu Sončni raj v Vodolah. Obiskovalcem bo na voljo osem vzorcev vin lokalnih vinarjev in dva brezalkoholna domača napitka.

Fontana vin, Vodole

Danes so testno zagnali Fontano vin na Posestvu Sončni raj v Vodolah. Obiskovalcem bo na voljo osem vzorcev vin lokalnih vinarjev in dva brezalkoholna domača napitka.

V polnosti bo fontana zaživela spomladi

Pred časom smo poročali, da bo Maribor kmalu bogatejši za Fontano vin. Le-ta je končno zaživela danes, 2. novembra, svoja vrata je odprla na Posestvu Sončni raj v Vodolah. Gre za testni zagon, v polnosti bo fontana zaživela šele prihodnjo pomlad, kot je predvideno, najkasneje aprila. Čeprav je bilo sprva načrtovano, da bo obiskovalcem na voljo šest vzorcev vin lokalnih vinarjev in dva brezalkoholna domača napitka, nam je lastnik posestva Bogdan Mak povedal, da bosta na voljo še dodatni dve vrsti vin: »Tako bo na voljo kar osem vzorcev vin, od tega dve vrsti rdečega vina: Modri pinot in frankinja.«

Letos boste lahko vse do 17. novembra okušali vina Turistične kmetije Protner, Turistične kmetije Emil, Turistične kmetije Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološke kmetije Valentan ter Vinarstva in vinotoča Mak.

Pričakujejo veliko turistov

Vrednost izvedbe fontane vin znaša slabih 200 tisočakov. V Sončnem raju so sredstva zagotovili sami v okviru razpoložljivih zmožnosti. »V letu 2018 smo pričeli pripravljati obsežne raziskave in kalkulacije za popestritev naše ponudbe z atraktivnim elementom, ki bi navdušil obiskovalce Mariborske vinske ceste. Na podlagi tega smo prišli do zaključka, da je investicija upravičena ter se bo finančno povrnila v naslednjih petih do šestih letih,« pove Mak. V prvem letu si želijo, da bi jih obiskalo med sedem in deset tisoč obiskovalcev. Veliko si obetajo predvsem od tujih gostov, kamor želijo v zimskih mesecih ponesti glas o njihovi ponudbi.