Gre za najsodobnejši tovrstni aparat v državi, s katerim bodo v UKC Maribor izvedli minimalno 6000 preiskav letno, obenem pa omogoča najtežje diagnostične postopke, kot so preiskava glave, srca, abdomna in dojk. Aparat, ki je vreden slabih 1,5 milijona evrov, je financiralo Ministrstvo za zdravje.

Na Radiološkem oddelku UKC Maribor je v dopoldanskih urah potekala primopredaja aparata magnetne resonance 1,5 T, Siemens Sola. Aparat v skupni vrednosti 1.450.000 EUR (vključno z gradbenimi deli idr.) je financiralo Ministrstvo za zdravje RS.

“Gre za najsodobnejši tovrstni aparat v državi, s katerim bomo izvedli minimalno 6000 preiskav letno in omogoča najtežje diagnostične postopke, kot so preiskava glave, srca, abdomna, dojk idr. Novi aparat odlikuje tako vrhunski nivo izvedbe preiskave, kakor optimalni čas v katerem je le-ta opravljena,” so sporočili z UKC Maribor.

Ob podpisu primopredajne pogodbe so zaposleni na Radiološkem oddelku izrazili izjemno zadovoljstvo in motiviranost za delo z aparatom, ki bo po potrebi na voljo 800.000 prebivalcem SV Slovenije, ki gravitirajo na UKC Maribor.