Dva nadebudneža sta se odločila za svojevrsten podvig.

FOTO: S Tomosom na Nordkapp

Štajerca Silvo Mlinarič in Borut Šega sta se odločila za izjemno potovanje na Nordkapp s Tomosom. Severni rt je rt na otoku Magerøya v občini Nordkapp na severu Norveške. Na pot sta krenila v nedeljo 3. junija 2018, zjutraj ob 4:30, izpred Spirala bara v Bukovcih. Na poti sta prečkala kar 15 držav, pot pa je bila dolga kar neverjetnih 8000 kilometrov. Več utrinkov si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku.

Dnevno sta prevozila okoli 300 kilometrov, manjkalo pa ni niti nenavadnih srečanj, kot lahko vidite na spodnjem posnetku. 15. junija sta po slabih dveh tednih oziroma dvanajstih dneh na poti dosegla svoj cilj. Zdaj pa se počasi vračata nazaj v domovino. Njune dogodivščine lahko spremljate na tej povezavi.

Nordkapp je najsevernejša točka Evrope in je med tistimi, ki so nekoliko bolj avanturističnega duha, precej priljubljena destinacija, še posebno v poletnem času. A več tisoč kilometrov dolga pot je že z avtomobilom ali avtodomom kar naporna, kaj šele s Tomosom. Sta pa Štajerca svoje potovanje sicer razdelila na več etap, enkrat sta se tudi ločila. Birokratske težave na meji so ju namreč prisilile, da sta se razšla za več kot 1000 kilometrov, a sta se ponovno združila na Finskem.