Na sobotnem nogometnem prazniku, ki ga pripravljajo v okviru Občinskega praznika občine Duplek, se to obeta pestro nogometno dogajanje.

Foto: arhiv kluba

Dupleški nogometni praznik, ki ga tamkajšnji nogometni klub tradicionalno pripravlja v počastitev občinskega praznika, je vse bližje. To soboto ljubiteljem okroglega usnja napovedujejo nadvse pestro dogajanje, ki ga bodo začinili z večerno nogometno poslastico, saj bodo na zelenici gostili Muraše.

Prednost bodo dobili veterani

Kot je za osrednji mariborski spletni medij Maribor24.si povedal predsednik NK Duplek Domen Simonič, se bo sobotno dogajanje pričelo že ob 9. uri, ko pripravljajo veteranski turnir. Ta se bo zaključil pozno popoldne, 15-minutne tekme pa bodo potekale v postavi 6 igralcev in vratar.

Tekma bo na željo gostujočega trenerja uro kasneje

Vrhunec dogajanja bo ob 19. uri, ko se bo na igrišču z igralci Nogometne šole Mura pomerila domača ekipa. »Ta je bila sicer sprva predvidena ob 18. uri, a smo ugodili prošnji trenerja Anteja Šimundže, da zaradi vročinskega vala, ki se zadržuje nad našimi kraji, tekmo prestavimo na uro kasneje. Pričakujemo, da se bodo gostje predstavili v najmočnejši zasedbi, tudi zato, ker so pričeli s pripravami in so takšne tekme dober uvod za pridobivanje prepotrebnih izkušenj za pričetek nove sezone,« je poudaril Simonič.

Ne bo manjkalo niti bogate kulinarične ponudbe

In kot je v Dupleku že nekaj časa v tradiciji, je po besedah predsednika moč soditi, da obiskovalcem zagotovo ne bo dolgčas. Ob zanimivih nogometnih predstavah, ki se bodo zvrstile preko celotnega dneva, pa tudi takrat, ko jih ne bo ali bodo zelenico pripravljali za večerni »derbi«, jih bodo gostili razvajali z bogato kulinarično ponudbo. Da bo na posebnem dogodku na in ob osrednjem nogometnem igrišču v Spodnjem Dupleku zares nekaj posebnega, so Duplečani spet opozorili z video prispevkom, v katerem so poleg domačih igralcev vlogo »ponudili« tudi Gorazdu Žilavci, ki ga številni poznajo kot Bena iz priljubljene serije Najboljši sosed.