Danes se je Božiček, v sklopu tradicionalnega prazničnega potovanja, s svojim muzejskim vlakom ustavil tudi v Mariboru. Tukaj bo tudi jutri.

Foto: Gregor Fras

Slovenske železnice tudi letos, že tradicionalno, organizirajo praznična potovanja. Tako se tudi letos lahko z muzejskim vlakom in Božičkom popeljemo v praznike.

Božiček tako že šesto leto zapored potuje po Sloveniji s skoraj sto let starim muzejskim vlakom. Na vožnji pa se mu lahko pridružite tudi v Mariboru, in sicer danes, 6. decembra in jutri, 7. decembra, na relaciji Maribor – Dravograd in Maribor – Pragersko. Za več informacij obiščite spletno stran  Slovenskih železnic.

Z vilami v Pravljično deželo Celje – letos ponovno tudi iz Zagreba

Že osmo leto zapored vas bodo pravljične vile na vlaku spremljale v Pravljično deželo v Celje. V središču knežjega mesta bodo vile vse do silvestrovega ustvarjale pravljično deželo doživetij za najmlajše in malo starejše. V središču knežjega mesta bodo pravljične vile v decembrskih dneh »Pravljične dežele« gostile številne glasbene goste, pravljične junake, še zlasti pa številne otroke iz vseh koncev in krajev. V decembrskih dneh najmlajše čakajo številne pravljične skrivnosti, pravljično rajanje, vilinski ples in še marsikaj zares pravljičnega, nepričakovanega in enkratnega. Obiščete jih lahko vsako dopoldne med deseto in poldnevom ter popoldne med peto in sedmo uro, seveda brezplačno.

Foto: Gregor Fras

Pravljični vlaki, na katerih bodo potnike razveseljevale pravljične vile, bodo prvič peljali do Celja iz smeri Maribora, 14. decembra. Med Mariborom in Celjem se bodo vile zapeljale še 16., 22., 25., 30. in 31. decembra. Na poti iz Ljubljane boste vile lahko srečali 15., 23., in 29. decembra, iz smeri Velenja pa 21., 27. in 31. decembra. Pravljična animacija se letos ponovno  seli izven meja, in sicer 29. decembra, na mednarodnem vlaku iz Zagreba do Celja (s prestopom v Zidanem Mostu).

Navihana škrata vas bosta spremljala do Bleda

Med pravljičnimi junaki, ki potujejo z vlaki, sta letos prvič tudi navihana škrata, ki bosta v škratji šoli merila pridnost ali porednost otrok. Srečali ju boste vsako soboto in nedeljo v decembru na vlaku med postajama Nova Gorica in Bled Jezero. Pravljična animatorja bosta najmlajše presenetila s kuponi za brezplačna doživetja na Bledu. Doživetja s škratoma Slovenske železnice ustvarjajo s Turizmom Bled ter Sava Hoteli Bled.