Danes se je tudi uradno odprla Fontana vin v Vodolah pri Mariboru. Gostje so na Posestvu Sončni raj v sproščenem ambientu obkroženemu z naravo, lahko poskusili osem različnih vin. Manjkala nista niti dobra glasba in topel obrok.

Danes ob 11. uri se je med griči vinogradov v Vodolah pri Mariboru ponovno odprla Fontana Vin. Gostje so lahko poskusili osem različnih vrst vin, od katerih je bilo šest belih in dve rdeči. Najmlajši so lahko poskusili brezalkoholni zeliščni sirup domače ekološke pridelave z okusom ameriškega slamnika ali konoplje.

Poskrbljeno je bilo tudi za lačne želodčke

Na dogodku so ponujali tudi topel obrok, in sicer domače klobasice in lečo z zelenjavo. Gostje so si lahko po degustaciji in obilnemu kosilu tudi nakupili še kakšen izdelek za domov. V trgovinici imajo namreč na voljo izdelke, ki jih sami pridelujejo in prodajajo pod lastno znamko Sončni raj. V prodaji so čaji, hidrolati, stvari iz industrijske konoplje, CBD kapljice, sirupe, moka, ipd.

Obiskanost posestva nad povprečjem

Fontana vin in posestvo Sončni raj sta z vso naravo, ki ju obdaja nekaj posebnega. Obiskovalci se radi pridejo sem okrepčati in oddahniti od mestnega vrveža. Gostje se lahko popeljejo z ziplinom, ali pa se sprehodijo po medenemu parku, kjer je posajenih več kot 9500 medonosnih rastlin. Ob ptičjem petju in svežem zraku pa radi tudi kaj prigriznejo in uživajo v kapljici domačega vina.

Jan Kristl, ki je zaposlen na posestvu Sončni raj, je ob odprtju Fontane vin povedal: »Danes pričakujemo vsaj okoli 500 do 1000 ljudi. Odprli smo prejšnji ponedeljek, med tednom pa smo predvsem računali na turiste in domače, ki bi prihajali z avtobusom. Imeli smo sicer nekaj težav, ker avtobusi niso vozili. Med vikendom je bilo dosti domačih gostov, obiskanost pa je bila nad povprečjem, glede na krizne razmere. Zaenkrat smo zelo zadovoljni, ker smo mislilil, da se bo bolj poznalo pri poslovanju.« Nameravali so imeti tudi živo glasbo, a so morali to preklicati zaradi trenutnih ukrepov.