Filip Flisar se je v odzivu na prenapihnjeno medijsko pozornost oglasil na družbenem omrežju Facebook. Meni, da bi tolikšno medijsko pozornost zaslužili tudi drugi uspešni Slovenci.

Četudi se ta prispevek glede na naravno zapisanega zdi nekoliko kontradiktoren, pa ima Filip Flisar še kako prav. Novinarji res pišemo, to kar ljudje beremo. Govora je seveda o veliki medijski pozornosti, ki je je bil mlad mariborski vrhunski športnik deležen v zadnjih dnevih zaradi incidenta na Ptuju, kjer je vinjen razbil vetrobransko steklo policijskega avtomobila, na koncu pa se je noč prespal na policijski postaji.  Kot pravi na družbenem omrežju Facebook, je v zadnjih dnevih po nepotrebnem zasedel preveč medijske pozornosti, saj takšne stvari ljudje pač berejo. Po drugi strani pa bi si vsaj 10 odstotkov tolikšne pozornosti zaslužili tudi ostali upi slovenske prihodnosti, na katerem koli področju že.

“Če bi lahko podaril samo 10% medijskega prostora, ki sem ga v zadnjem tednu zasedel našim mladim upom, ki si ga zelo zaslužijo in ga ne dobijo, da bi lahko zacveteli in sledili svojim sanjam, bi čez 10 let morda imeli 10 novih uspešnih športnikov, kulturnikov, znanstvenikov oz. kaj drugega …  Ne krivit novinarjev. Oni pišejo kar ljudje berejo,” je zapisal.

Pod njegovo objavo se je zbrala množica spodbudnih besed prijateljev in navijačev, ki so vsi enotnega mnenja, da se bo stvar zelo hitro polegla in da smo navsezadnje vsi rdeči pod kožo.