V Dupleku so danes organizirali več prireditev ob občinskem prazniku. Zjutraj je potekala razširjena lokalna tržnica domačih ponudnikov in prireditev, na kateri je župan Mitja Horvat v zahvalo posameznikom za aktivnosti ob epidemiji podelil vrednostne vavčerje. Kasneje ob jezeru prvi “Dupleški športhet” s ponudniki prehrane.

V Dupleku so danes organizirali več prireditev ob občinskem prazniku. Zjutraj je potekala razširjena lokalna tržnica domačih ponudnikov in kasneje “Dupleški športhet”, kjer je na stojnicah ob jezeru bila ponudba hrane več znanih gostiln iz Dupleka in Maribora. Še prej je župan Občine Duplek Mitja Horvat na posebni prireditvi s kulturnim programom podelil vavčerje v zahvalo posameznikom za aktivnosti ob epidemiji.

Kljub jutranjemu dežju dobro obiskana razširjena lokalna tržnica

Z namenom, da se prebivalci občine Duplek in okolice bolje seznanijo z lokalnimi ponudniki hrane, je Občina Duplek organizirala razširjeno lokalno tržnico, ki je potekala na prostoru med dvorano in pošto v Sp. Dupleku. Kljub jutranjemu dežju je bila tržnica dobro obiskana.

Udeležba na tej tržnici je omogočila tako občanom kot tudi domačim ponudnikom hrane, da se medsebojno spoznajo in najdejo dobavitelje oziroma odjemalce prehrambenih artiklov v lokalnem okolju. Z nakupom na lokalni tržnici je vsakdo pomagal lokalnim pridelovalcem hrane ohranjati in razvijati samooskrbo njihovih krajev.

Razdelili so vavčerje 

Na posebni prireditvi s kulturnim programom se je župan Mitja Horvat v imenu Občine Duplek osebno zahvalil vsem zaposlenim v zdravstvu, negovalcem in osebju v socialnih zavodih, aktivno vključenim pripadnikom gasilcev, aktivno vključenim pripadnikom civilne zaščite, policistom na terenu, trgovcem v živilskih in kmetijskih trgovinah, komunalnim delavcem ter poštarjem. Na prireditvi so nastopili Društvo Lukasovi Frajtonarji in KD Duplek – Dvorjanski muzikanti.

Ob tej priložnosti jim je Občina Duplek razdelila vavčerje v vrednosti 10 evrov, ki jih bodo prejemniki lahko unovčili pri lokalnih ponudnikih storitev: gostincih, frizerjih, lepotnih salonih, trgovinah z oblačili in športno rekreativnih centrih. S tem želi Občina Duplek pomagati tudi lokalnim ponudnikom, ki jih je prepoved opravljanja storitev v času epidemije prav tako finančno zelo prizadela.

Prvič tudi Dupleški špor(t)het ob jezeru

Občina Duplek je letos prvič organizirala ponudnike prehrane na kolesih in stojnicah. Na voljo so bili različni degustacijski meniji ter ostala hrana ponudnikov: Miyabi, Cantante, Gostišče Valerija, Huda Liza, Mojster Vafelj, Okrepčevalnica ŠIŠ in drugih.

Na kulinarični prireditvi se je zbralo veliko število tako občanov kot drugih gostov kateri so lahko tudi prisluhnili Tamburaškemu orkestru Duplek z Dupleško mornarico in Rudiju Šantlu.