Športnik leta v Dupleku je judoist Staš Kokotovič, Glonarjeva plaketa tenoristu Timu Ribiču. Ponovna zahvala aktivnim občanom ob epidemiji.

Staš Kokotovič

Na včerajšnji tradicionalni slovesni podelitvi priznanja in nagrad Občine Duplek za leto 2019, so bile posameznikom in ekipam podeljene nagrade in priznanja.

Župan Občine Duplek Mitja Horvat je v svojem govoru ponovno spomnil na posebne razmere ob epidemiji in se zahvalil aktivnim v Občini Duplek, ki so pripomogli k uspešnemu delovanju v tem času. Spomnimo, da je Občina Duplek svojim občanom, ki so bili aktivni v času epidemije podelila vrednostne vavčerje, s katerimi bodo tudi vzpodbudili potrošnjo pri lokalnih ponudnikih izdelkov in storitev.

Župan Horvat je izrekel zahvalo številnim občanom, prejemnikom nagrad in priznanj, med katerimi je veliko število mladih občanov, na katere je še posebej ponosen.

Za glasbeni program na letošnji prireditvi so poskrbeli učenci OŠ Duplek Klea Ostojič in Zoja Ozmec, harmonikarji Nives Polanec, Matej Bombek in Tomaž Pernek, Tim Ribič in Špela Pokeržnik ter Amaja Krašna.

Najboljša ekipa mladi nogometaši NK Dupleka

Športnik leta je postal Staš Kokotovič iz judo kluba Duplek, ekipa leta pa je postala  ekipa U13 Nogometnega kluba Duplek. Glonarjevo plaketo pa je letos dobil znani tenorist Tim Ribič.

NK Duplek U13

Priznanje za zasluge na področju športa sta prejela Domen Simonič, dolgoletni predsednik Nogometnega kluba Duplek in Branko Bratuša, aktiven član Društvo upokojencev Duplek in vodja kegljaške sekcije.

Fotogalerija

Ostale nagrade in priznanja

Glonarjeva priznanja so se podelila najboljšim učencem, ki so v šolskem letu 2019/2020 zaključili osnovnošolsko izobraževanje so prejeli UČENCI OŠ KORENA: Tamara Beber, Katja Senekovič, Žan Vrbnjak, Adriana Ferk, Zala Grajfoner in UČENCI OŠ DUPLEK: Lia Horvat Zupančič, Ajda Rojko, Karolina Pernek, Mia Miholič.

Judo klub Duplek je podelil priznanja svojim mladim tekmovalcem, ki so jih prejeli Niko Grajfoner, Staša Alekseja Kukovec in Nika Auda

Priznanje za perspektivnega športnika za leto 2019 so prejeli MIHA MAGDIČ – judo, NIK KERLE – judo, ANEJ STRES –  judo, JANI SENEKOVIČ – judo, TOMAŽ KOREZ – judo, ALEN STRES – judo, NIKE TAJA PEČEK – judo, KLARA MULEC – judo, LANA PLAZAR – judo, ANAMARIJA SKOK – judo, LEJLA VERBOŠT – karate, GAJA ROJS – karate, TJAŠA ROJS – karate

Priznanje za športne dosežke za leto 2019 so prejeli LARA PETROVIČ – judo, TILEN MULEC – judo, NINA AUDA – judo, VITA ROJS – karate, SARA ROJS – karate, JANA ROJS – karate, JURIJ BEBER-  atletika

Priznanje za vrhunske športne dosežke za leto 2019 so prejeli TJAŠA BRUMEN – judo, TAJDA SENEKOVIČ – judo, GAL GERŠAK – motokros. Priznanje za vrhunske športne dosežke pa sta prejeli tudi ŽENSKA KEGLJAŠKA EKIPA DRUŠTVA UPOKOJENCEV DUPLEK in MOŠKA KEGLJAŠKA EKIPA DRUŠTVA UPOKOJENCEV DUPLEK.

Za požrtvovalno delovanje v času epidemije COVID-19 so županova priznanja prejeli KO RK DVORJANE, MILENA MILOŠEVIČ, PGD DVORJANE, PGD KORENA in BOJAN TURČIN. Županova priznanja sta prav tako prejela MARINKA ČUČKO za vodenje Društva upokojencev Duplek in DRAGO PETRINEC najboljši kegljač med upokojenci Slovenije.