Rajzefiber, ki se že veseli vselitve v nove in svetle prostore v Ulici Škofa Maksimilijana Držečnika 2, je začasno zaprt, a le toliko, da se v celoti preselijo.

Zaplet z občinskim lokalom v Gosposki ulici 11 v Mariboru, v katerem je do konca maja domoval Rajzefiber, se je srečno razpletel. Društvo Hiša je našlo nove prostore v Ulici Škofa Maksimilijana Držečnika 2, medtem ko bo je lokal v Gosposki 11 najela Zadruga Dobrina, ki se tja seli iz Tkalskega prehoda in bo trgovino odprla predvidoma 25. junija.

Zadruga Dobrina z bolj obiskano lokacijo

Tako bo imela mariborska občina po poročanju Radia Maribor oddan lokal, zadruga Dobrina bolj obiskano lokacijo kot do zdaj in bo lahko še malo razširila svoje programe, Rajzefiber pa se že veseli vselitve v nove, svetle prostore. Mateja Meh iz Društva Hiša jim je dejala: »Selimo se sicer v manjši prostor, a je prenovljen, svetel in čist, komaj čakamo, da začnemo na novo.« Programi Rajzefiberja pa ostajajo enaki: »Začasno smo zaprti, toliko da se v celoti preselimo, potem pa s polno paro naprej.«

V središču mesta prostor za različne vsebine

Pogodbo z mariborsko občino o najemu lokala v Gosposki 11 so v Zadrugi Dobrina že podpisali, pravi direktor Denis Ploj: »Prostor moramo samo prepleskati in prekitati, nato pa začnemo s prodajo. Prostor je večji, ponudba bo zato lahko še večja, mesečne najemnine pa bo za 620 evrov.« Gotovo je prav, še pišejo, da je v središču mesta prostor za različne vsebine; občani in občanke Maribora si to želijo in povpraševanje po domačih prehrambnih izdelkih je kar veliko, še pravijo v Zadrugi Dobrina.