Gasilci so imeli tudi danes nekaj dela s črpanjem meteorne vode.

Tudi danes so gasilci na območju občin Duplek, Starše, Ptuj in Slovenj Gradec posredovali večkrat. Črpali so meteorne in podtalne vode iz objektov, čistili meteorne jaške in obcestne propuste ter ob strugi reke Drave s protipoplavnimi vrečami varovali objekte in spremljali pretok reke.

Reka Drava je v kraju Starše in Zlatoličje v večji meri poplavila kmetijska zemljišča, v Staršah pa tudi manjše nogometno igrišče, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Sirena za nevarnost zaradi povišanega pretoka Drave se je oglasila najprej na Ptujskem, nato še v Dravogradu, a predvsem kot opozorilo prebivalcem ob reki, k sreči pa povišan pretok reke zaenkrat ni povzročil večjih težav. Na najbolj izpostavljenih območjih se reka razliva, a objektov ne ogroža. Podobno naj bi bilo vse do torka zvečer, tako da gasilci do takrat ostajajo na dežuranju.

Drava je imela sicer po podatkih Dravskih elektrarn Maribor nekaj po 19. uri v Dravogradu pretok 1103 kubične metre na sekundo, na Zlatoličju pa 1493 kubičnih metrov na sekundo.