Ta vikend v Selnici ob Dravi multimedijski gledališki plesni projekt Življenje je vrednota, katerega del je tudi Anže pod častnim pokroviteljstvom Vlaste Nussdorfer.

Slika je simbolična

Anže Žvegler je mali junak, ki je bil bitko z rakom. Plesna ekipa Katja Dance Company je bila povabljena v Anžetov domači kraj in po njihovi predstavi v Velenju so se nastopajoči z veseljem odzvali vabilu v Selnico ob Dravi. V sodelovanjem s Hramom kulture Arnolda Tovornika in občino Selnica ob Dravi bodo ta vikend ponosno predstavili multimedijski gledališki plesni projektom Življenje je vrednota, katerega del je tudi Anže pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije.

Predstava, ki se dotika vseh

“Ustvarili smo predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse – vzame pogum, smeh, čas … ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strah in se boji prihodnosti,” povedo ustvarjalci. Del izkupička predstave bodo donirali ustanovi Mali vitez, fundaciji za pomoč mladim, ozdravljenim od raka iz te regije.

​Vstopnice za navdihujoč dobrodelen plesni dogodek v koreografiji Katje Vidmar (Katja Dance Company) so naprodaj v pisarni TIC v Hramu kulture Arnolda Tovornika, vsak ponedeljek, sredo in petek od 13.00 do 19.00 in v soboto od 8.00 do 12.00 ter uro pred predstavo ali na spletu na tej povezavi. Predstava pa bo na ogled v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi bo jutri, 7. aprila, ob 19. uri

Že kot deček je Anže preživel hudo preizkušnjo

Del te predstave bo tudi četrtošolec Anže Žvegler, ki se je zdravil dobrih 21 mesecev in v predstavi na svoj otroški način prikaže del svojega zdravljenja.”Tako on kot vsi mi si želimo, da bo čez nekaj let postal Mali vitez, saj to pomeni, da bo premagal bolezen,” so zapisali na spletni strani osnovne šole Selnica ob Dravi.