Motoristični klub BLUE KNIGHTS SLOVENIA I aktivno deluje tudi na humanitarnem področju.

Motoristični klub BLUE KNIGHTS SLOVENIA I je bil na Otiškem vrhu, ustanovljen 5. marca leta 2005,. Ta trenutek je v klubu 42 polnopravnih članov in se vsako leto širi z novimi člani. Posledično je klub razdeljen na dva direktorata in sicer Koroška in Maribor. Direktorat Koroška ima sedež na sedežu kluba v Otiškem vrhu Mariborski direktorat pa ima prostore v Hočah.

BLUE KNIGHTS je nepridobitna mednarodna organizacija, ki jo sestavljajo aktivni in upokojeni policisti in policistke, katere druži skupna ljubezen do vožnje z motocikli.

Aktivni na humanitarnem področju

Motoristični klub v vseh teh letih aktivno deluje tudi na humanitarnem področju. Člani kluba vsako leto organizirajo ali  se  udeležujejo humanitarnih prireditev drugih društev tako v Sloveniji kot v tujini.

“Letošnjo leto so se odločili, da bomo pomagali OŠ Gustav Šilih pri opremljanju učilnice s »Kinestetičnimi mizami« (posebej prilagojene mize za hiperaktivne otroke) ter prilagojen didaktičen material, učila in igrače. Prireditev imenujemo »Dice Run«. Zbrana sredstva pa gredo v celoti v humanitarne namene,” sporočajo iz kluba.

Mednarodna udeležba

Poudariti je potrebno, da gre za mednarodno udeležbo, saj bodo na prireditvi prisotni člani Blue Knights chapterjev iz Hrvaške, Avstrije in po zadnjih informacijah tudi Nemčije ter seveda tudi ostali povabljeni motoristi in naključni gostje.

Humanitarno akcijo bodo začeli v soboto, 16. junija 2018, s pričetkom ob 10.00 uri v prostorih Club Housa v Pivoli pri Mariboru, Pivola 92.  Nato bodo odpeljali krožno vožnjo na Pohorje (hotel Bellvue) in do OŠ Gustav Šilih, kjer bodo zbrana sredstva donirali. Na podelitev sredstev pred osnovno šolo prideta tudi zastopnika podjetja Kinesthetic life d.o.o. Domen Žlebir in direktorica podjetja Otroški svet Katja Podgorelec. Ob tem poudarjajo, da je zastopnik podjetja Kinesthetic life d.o.o. povedal, da kolikor je njemu poznano gre za prvo tovrstno akcijo oz. tovrstni način zbiranja sredstev za ortopedske pripomočke v Evropi.