V ponedeljek bodo detektivi nudili brezplačne nasvete v zvezi z izvajanjem detektivske dejavnosti. Detektivi so se za pro bono dan odločili v počastitev obletnice ustanovitve Detektivske zbornice Republike Slovenije

Slovenski detektivi bodo v ponedeljek od 10. do 14. ure nudili brezplačne nasvete v zvezi z izvajanjem detektivske dejavnosti. Detektivi so se za pro bono dan odločili v počastitev obletnice ustanovitve Detektivske zbornice Republike Slovenije, so sporočili iz zbornice. Strankam priporočajo predhodno najavo. V Mariboru vam bo na voljo Benjamin Gašparič, Tina Kramberger, Silvo Petek in Maja Repič.

“Namen drugega pro bono dneva je, da detektivi odprejo svoja vrata in ljudem predstavijo svoje delo. Na prvem takšnem dnevu lani je bil odziv presenetljiv. Pri dvajsetih detektivih se je oglasilo več kot 300 oseb, ki so predstavili svoje probleme in želje. Ravno tako želimo letos ob tem dnevu čim več strankam predstaviti naše delo,” je za STA pojasnil predsednik detektivske zbornice Miha Dvojmoč.

Kot je dejal, bo sodelovalo 15 prijavljenih detektivov. Sodelujoči detektivi bodo od 10. do 14. ure strankam brezplačno nudili krajše nasvete in predstavljali detektivsko dejavnost tako osebno v pisarnah kot tudi preko telefona, po predhodni najavi zainteresirane osebe.

Seznam detektivov, ki bodo sodelovali na pro bono dnevu, in njihovi kontaktni podatki so na voljo na spletni strani detektivske zbornice – TUKAJ.

Zaradi lažje organiziranosti detektivov v zbornici, ki šteje okrog 90 članov, zainteresiranim osebam predlagajo, naj se še pred ponedeljkom najavijo pri izbranem detektivu. Stranke naj se sklicujejo na pro bono dan detektivske dejavnosti, so zapisali. Ustanovna skupščina detektivske zbornice je potekala 21. oktobra 1994 in že takrat so sprejeli sklep, da se ta datum vsako leto zaznamuje kot pro bono dan detektivske dejavnosti.

Predsednik in podpredsednik detektivske zbornice, Dvojmoč in Žiga Primc, bosta v prostorih zbornice na voljo za pogovor ali krajši nasvet.