Na Zavodu RS za zaposlovanje so objavili, da v podjetju April iščejo novega direktorja. O podjetju smo v preteklosti večkrat poročali, da zaposleni delajo v nevzdržnih pogojih.

Pred časom smo poročali o nevzdržnih pogojih v podjetju April. Potem, ko so zaposleni javno spregovorili o nevzdržnih pogojih dela, bi naj podjetje začasno zaprlo svoja vrata, ker delavcem naj ne bi bili sposobni izplačati njihovega zaslužka.

Lastnik podjetja Ljubo Javoršek je pred mesecem dni zaposlenim, ki jih je okoli 100, povedal, da podjetje denarja nima in da razlike ne bo oziroma je ne more izplačati. Skupaj z direktorico Sabino Šegula Emeršič jim je Javoršek povedal tudi, da naj prekinejo delo, odidejo domov ter da jim naslednji dan ni potrebno priti, saj bodo vrata podjetja zaprta.

Iščejo novega direktorja

Na Zavodu RS za zaposlovanje so objavili, da iščejo novega direktorja za omenjeno podjetje. Gre za zaposlitev za polni delovni čas za nedoločeno obdobje. Potrebnih je deset let izkušenj. Opis nalog, ki so jih navedli: organiziranje in vodenje poslovanja družbe, organiziranje in vodenje proizvodnega dela v družbi, tehnologija, proizvodnja, skladišče, vodenje finančnih aktivnosti v družbi, vodenje in urejanje zadev s področja delovno pravne zakonodaje, opravljanje drugega dela po določbah splošnik aktov družbe. Več pa TUKAJ.

Za več informacij smo se želeli obrniti tudi na lastnika podjetja. Na telefonski številki podjetja se nam je oglasila ženska, ki
je dejala, da lastnik ni dosegljiv, da njegovega kontakta ne sme posredovati, prav tako, da ne sme dajati nobenih informacij ter odložila slušalko.