Dedek Mraz se bo tudi letos dotaknil okoli 15.000 otrok, njihovih staršev, babic in dedkov.

Pri Zvezi prijateljev mladine Maribor bodo tudi letos pomagali, da Dedek Mraz obišče vse, ki si želijo srečanja z njim. Pot ga bo vodila najprej pod Pohorje, nato ga bo mogoče srečati na mestnih ulicah in trgih Maribora, otroke bo obiskoval v vrtcih in šolah, ne bo pozabil niti na otroke v bolnišnici, so sporočili iz Zveze prijateljev mladine Maribor.

Prihod dobrega moža že to soboto

Prvo srečanje otrok z Dedkom Mrazom bo na sporedu v soboto, 7. decembra, ob 17.00 na Snežnem stadionu pod Pohorjem. Kot zdaj že tradicionalno pa se bo pred koncem leta sredi mesta poslovil in vrnil v svoje pohorsko domovanje.

PROGRAM:

  • Prihod dedka Mraza – sobota, 7. december ob 17.uri.

Dedek Mraz bo s svojo praznično okrašeno kočijo s pravljičnim spremstvom potoval po mestnih soseskah in se ustavil povsod tam, kjer ga bodo čakali otroci …

  • v torek, 10. december, ob 17.00, postanek pri OŠ Prežihovega Voranca in ob 17.30 pri OŠ Kamnica
  • v četrtek, 12. december, ob 17.00, postanek pri vrtcu v Brezju in ob 17.15 pri vrtcu Pobrežje – enota Kekec
  • v ponedeljek, 16. december, ob 17.00, postanek pri vrtcu Mišmaš in ob 17.20 pri OŠ Slave Klavore
  • v torek, 17. december, ob 17.00, postanek pri vrtcu Studenci – enota Poljane in ob 17.30 pri vrtcu v Limbušu
  • v sreda, 18. december, ob 17.00, postanek pri OŠ Gustava Šiliha in ob 17.15 pri OŠ Tabor I.
  • v četrtek, 19. december, ob 17.15, občina Miklavž na Dravskem polju, s postanki v Dravskem dvoru, Dobrovcah, Skokah in pri OŠ v Miklavžu

Slovo

Dedek Mraz se bo nazadnje popeljal po svetlih mestnih ulicah in se ustavil v pravljičnem Vilinskem mestu, kjer ga bosta nestrpno pričakovala tudi Gretka in Gašper, nato pa se bo na velikem odru na Trgu Leona Štuklja zares poslovil v soboto, 28. december, ob 17.00, Vetrinjski dvor (Vilinsko mesto) in ob 17.45, Trg Leona Štuklja (veliki oder)

Ustvarjalne delavnice za otroke

Zveza prijateljev mladine bo med drugim od 9. do 23. decembra v Domu ustvarjalnosti mladih organizirala praznično izdelovanje voščilnic in novoletnih okraskov, predvsem pa bodo otroke spodbujali, da darila izdelajo in ovijejo sami.