Mariborčani bi se lahko v soboto zjutraj prebudili v sneženo jutro, a o količini padavin lahko na uradu za meteorologijo zaenkrat še ne želijo ugibati.

Današnja vremenska napoved je najverjetneje razveselila marsikaterega smučarja in tudi ljubitelje snega. Popoldne bi lahko namreč ponekod v državi občasno tudi rahlo snežilo.

Še naprej hladno, temperature okoli ledišča

Uroš Strajnar, dežurni meteorolog na Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso), je za osrednji mariborski spletni medij Maribor24.si povedal, da se tudi v severovzhodnem delu države lahko pojavi snega, vendar padavine ne bodo obilne.

Uroš Strajnar: »Petkovo jutro zna biti suho, sredi dneva pa se lahko spet začnejo pojavljati padavine.«

»Posamezne snežinke bi lahko na nebu poletavale sem ter tja že v zgodnjem popoldnevu, vendar večje količine snega ne bo,« je pojasnil Strajnar in dodal, da bo še naprej hladno, saj bodo temperature okoli ledišča.

Prihodnji teden napovedana odjuga

V noči na petek se bo vreme umirilo, proti jutru se lahko za krajši čas celo zjasni. »Petkovo jutro zna biti suho, sredi dneva pa se lahko spet začnejo pojavljati padavine. Najprej deževne, proti večeru pa pričakujemo že sneg, zato se bi lahko Mariborčani v soboto zjutraj prebudili v sneženo jutro. Količina padavine je zaenkrat še vprašljiva, lahko pa bi ga bilo nekaj centimetrov. Na Pohorju celo kakšnih 20 centimetrov,« je razložil dežurni prognostik.

Uroš Strajnar: »Na Pohorju lahko zapade kakšnih 20 centimetrov snega.«

Tudi noči ob koncu tedna bodo ostale hladne, saj je dežurni prognostik napovedal nizke temperature, za nedeljo pa že odjugo. V soboto bodo dnevne temperature okoli 2 stopinji Celzija, v nedeljo pa kakšnih 5. »Odjugo kaže še za prihodnji teden,« je sklenil Strajnar.