Praznično vzdušje bodo v Rušah otvorili s programom danes ob 18. uri, ko se bodo prižgale Svetlice.

Medtem ko je praznična razsvetljava v Mariboru zasvetila že v petek, pa bodo v Rušah svojo prižgali danes. Ob 18. uri bodo v parku pred Občino Ruše že tradicionalno zasvetile Svetlice, ki vlivajo decembru čaroben pridih.

Pester program na otvoritvi Svetlic

Na otvoritvi Svetlic, ki jo organizirata Javni zavod CEZAM in Občina Ruše skupaj z ostalimi mestnimi organizacijami in društvi v Rušah, bo pripravljen pester program. Nastopili bodo otroci Društva prijateljev mladine Ruše in Osnovne šole Janka Glazerja, sledila bo predstava z laser šovom in druženje ob glasbi. Hkrati bo potekal bazar OŠ Janka Glazerja, na voljo pa bo tudi gostinska ponudba. Avtorica idejne zasnove Svetlic je Vlasta Čobal Sedmak.

V Ruše bosta prišla Božiček in dedek Mraz

V bogatem prazničnem decembru bo v Rušah mogoče obiskati več pestrih dogodkov. Med drugim bodo pripravili razstavo slik članov društva Sena, lutkovno predstavo Izgubljene pike in koledovanje po vasi. Vrhunci bodo zagotovo Miklavževanje ter prihod Božička in dedka Mraza z obdarovanjem otrok. Ob slikovitem bralnem programu se bo možno tudi športno udejstvovati (pohod na Martnico, turnir v kegljanju), glavni dogodek pa bo 26. decembra, ko bo organiziran 32. Tradicionalni novoletni koncert Godbe Ruše.

Podroben razpored si lahko ogledate tukaj – https://maribor24.si/dogodki/praznicni-december-v-rusah