Kolesarjenje po 510-kilometrski trasi bo poslej enostavnejše, saj bodo vse informacije za celotno traso zbrane na enem mestu in ne večih, kot je bila praska še nedolgo nazaj.

Vir: Drava Bike

Dravska kolesarska pot je bogatejša za skupno promocijsko brošuro celotne 510-kilometrske označene poti, ki so jo izdali v sodelovanju z avstrijskimi in hrvaškimi partnerji, zato je na voljo tudi v vseh jezikih (slovenskem, hrvaškem in nemškem) sodelujočih partneric.

Partnerji prvič celovito nastopajo navzven

Karmen Razlag, svetovalka za razvoj in projekte iz Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, je povedala, da gre za nekakšen mejnik v resnem sodelovanju z avstrijskimi in hrvaškimi partnerji, saj je v njej prvič v eni brošuri predstavljena celotna kolesarska pot.

Karmen Razlag: »Gre za nekakšen mejnik v resnem sodelovanju med partnerji.«

»To pomeni, da od izvira do Legrada oziroma sotočja z Muro. Predstavljena je vzhodna Tirolska, avstrijska Koroška, tudi Slovenija in Hrvaška v celotni dolžini 510-kilometrske kolesarske poti. Lahko rečem, da gre za eno prvih skupnih akcij, v kateri celovito nastopamo navzven,« je poudarila Razlagova in dodala, da je bil doslej sicer naprodaj le vodnik, ki ga je izdajala založba Bike Line, v tem primeru pa gre za promocijsko brošuro, kjer so skupaj »stopile« lokalne turistične organizacije in ponudile vse potrebne informacije.

Do nje brezplačno tudi v TIC-u

Brošura je brezplačno na voljo v mariborskem turistično-informacijskem centru, v naslednjem tednu pa bodo izvedli še nadaljnjo distribucijo. Izdaja je potekala v sodelovanju, in sicer po 15.000 izvodov za Slovenijo ter Hrvaško in po 20.000 za Avstrijo in Hrvaško. »To ni vodnik, ampak je zgolj neke vrste imidž predstavitvena brošura, kjer je na voljo več informacij na enem mestu,« je sklenila Razlagova.

Ob reki Dravi skozi skozi štiri države

Kolesarska pot ob reki Dravi poteka skozi štiri države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška). Pot se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na toblaškem polju (Toblach) v Italiji in se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärnten), Sloveniji in na koncu Hrvaški.