Maribor je obeležil svoj občinski praznik 20. oktobra. To je dan, ko se je Maribor prvič pojavil v pisni listini leta 1164.

V dvorani Union so slovesno počastili praznik Mestne občine Maribor. Ob tem so na prireditvi tudi letos podelili priznanja in nagrade zaslužnim meščanom. Častni občan Maribora je letos postal ekonomist ddr. Matjaž Mulej za življenjsko pedagoško in znanstveno raziskovalno delo na področju ekonomske znanosti in inovacijskega menedžmenta.
Listine mesta Maribor so tokrat šle v roke Društvu gluhih in naglušnih Podravja, za 80 let organiziranega delovanja ter dosežke in zasluge pri polnovrednem vključevanju slušno prizadetih v družbeno življenje, Univerzitetni knjižnici Maribor za 110 let delovanja, zasluge pri razvoju knjižničarstva in Univerze v Mariboru ter dosežke pri ohranjanju pisne kulturne dediščine, in Združenju ustvarjalcev alternativne in avtonomne produkcije za spodbudo pri uresničevanju podjetniških idej ter prizadevanja za razvoj mesta.
 
Mariborski župan dr. Andrej Fištravec je na slovesnosti podelil tudi grba Mestne občine Maribor. Srebrnega si je letos prislužil soustanovitelj Železničarskega teniškega kluba in organizator številnih športnih prireditev v mestu, Ernest Preac, za dolgoletno predano delo pri razvoju mariborskega športa, bronastega pa so podelili ravnateljici na Osnovni šoli Franceta Prešerna Marti Otič, za dolgoletno pedagoško delo in zasluge, ki so še kako pomembne za osnovnošolsko izobraževanje.