Bliža se začetek smučarske sezone, Marprom pa je po doslej znanih podatkih prodal približno 1300 sezonskih vozovnic. Vstopnice v predprodaji so letos dražje za 35 evrov, v redni prodaji pa boste zanje odšteli 20 evrov več kot lani.

Sezonsko smučarsko vozovnico, s katero boste lahko smučali na Pohorju, lahko kupite po predprodajni ceni le še nekaj dni, poroča Radio Maribor. Čeprav predstavniki Marproma opažajo nekaj manj prodanih vozovnic kot lani, se konec novembra pričakuje še zadnje kupce, ki bodo številke izenačili z lanskimi.

Smučanje letos dražje

Nova smučarska sezona pa ne bo brez novosti. Prva je bila gotovo podražitev, saj so sezonske smučarske vozovnice v primerjavi z lanskimi cenami podražili za 35 evrov podražili na končnih 450 evrov. Z novembrom se tako začne obdobje redne prodaje, ko boste za sezonsko vozovnico za odrasle odšteli 500 evrov, 20 evrov več kot lani.

Za en evro bo letošnjo sezono dražja tudi dnevna karta, ki bo tako znašala 33 evrov.

Kot je za Radio Maribor povedal predstavnik Marproma, Miha Rubin, pa bo za letošnje snežne strmine poskrbel še dodatno okrepljen sistem zasneževanja. »Tako da je ta zdaj nameščen od izteka Snežnega stadiona skoraj do koče Luka. Prav tako smo avtomatizirali črpališče na Trikotni jasi in tam pri vodnem zajetju namestili hladilni stolp namenjen hlajenju vode za zasneževanje,« pojasni Rubin. Znesek, ki ga bo podjetje Marprom odštelo za celotne priprave, bo med 250 tisoč in 300 tisoč evrov.