Na graški Magni Steyr bi naj začeli odpuščati agencijske delavce, redno zaposlene pa obdržali. Kaj to pomeni za tovarno v Hočah?

Čeprav so na Magni Steyr nedavno nazaj za Maribor24 zagotavljali, da so že vnaprej predvideli morebiten upad prodaje v avtomobilski industriji ter se temu primerno že vnaprej pripravili, se sedaj situacija obrača. Po poročanju Radia Maribor bi naj pričeli zmanjševati število agencijskih delavcev v Gradcu, redno zaposleni pa naj ne bi bili v nevarnosti za izgubo službe.

V Hočah zaenkrat še brez sprememb

Kljub temu so na Magni za Radio Maribor zagotovili, da je občasno krčenje kadra neka stalnica poslovanja v njihovem podjetju. Prav tako naj ne bi odpuščali redno zaposlenih v Gradcu ali v Hočah. V Hočah je trenutno sicer redno zaposlenih približno 200 ljudi, za katere še naprej ostaja enak obseg proizvodnje, kot tudi enoizmensko delo.

Četudi bodo odpuščeni, so tehnično podkovani delavci zelo iskan kader

So pa na imenovanem mediju neuradno izvedeli, da bodo v tovarni v Gradcu odpuščali agencijske delavce, teh bi naj bilo kakih 1500, med njimi seveda tudi Slovenci. Ker pa gre za tehnično podkovane delavci, le-ti sodeč po navedbah Zavoda RS za zaposlovanje, na Območni službi Maribor, naj ne bi imeli problemov najti nove službe. Gre namreč za zelo iskan kader.