Vse stare avtobusne vozovnice oziroma kartice bodo veljale še do konca junija.

Marprom, je z januarjem predstavil novo večnamensko kartico, ki jo lahko uporabniki uporabljajo tako za avtobusni promet kot prevoze z gondolo. Ker pa veliko koristnikov storitev mestnega avtobusnega prevoza, storitev gondol ne uporablja, so takrat v Marpromu napovedali tudi kartice, namenjene izključno mestnemu avtobusnemu prometu. Le-te so na voljo z današnjim dnem in stanejo dva evra.

Brezplačna menjava kartic

“Pri tem lahko imetniki predhodnih Marpromovih avtobusnih kartic, kupljenih v letu 2018, te zamenjate za nove kartice samo za JMPP brezplačno. Isto velja tudi za vse kategorije potnikov, po sklepu mariborskega mestnega sveta upravičene do brezplačnega prevoza z mestnimi avtobusi – starejši od 70 let z varstvenim dodatkom, vsi starejši od 80 let in invalidni občani,” pojasnijo na Marpromu.

Stare vozovnice veljale do konca junija

Omenjene nove kartice, ki so v prodaji od danes, podpirajo tudi sistem integriranega javnega potniškega prometa (IJPP); pri tem jih morajo dijaki in študenti, ki so brezplačno dobili kartice IJPP, ob zamenjavi plačati sami. Vse stare avtobusne vozovnice oziroma kartice bodo veljale še do konca junija. Po izteku veljave bo morebitne neizkoriščene kupljene vožnje s starih kuponskih vozovnic mogoče prenesti na nove Marpromove kartice, medtem ko za brezplačno pridobljene vožnje to ne velja.