V Mestni občini Maribor želijo, da objekt, ki je na izjemni lokaciji v Mestnem parku, preide v občinsko last, s čimer bi lahko bolje izkoristili njen turistični potencial.

Župan Saša Arsenovič je ob koncu ponedeljkove seje mestnega sveta, kot smo že poročali, presenetil z napovedjo, da bo prihodnji ponedeljek sklical izredno sejo, na kateri bodo razpravljali o njegovem predlogu za ustanovitev podjetja Mestne nepremičnine, preko katerega bi lahko občina Maribor izvedla nakup Gostilne pri treh ribnikih. Želi si namreč, da ta objekt na izjemni lokaciji v Mestnem parku preide v občinsko last, s čimer bi lahko bolje izkoristili njen turistični potencial.

Gostišče z najdaljšo tradicijo v mestu

Mestna občina Maribor naj bi ga kupila in dala v najem nazaj dosedanjemu lastniku Term Maribor, ki so v ruski lasti. Je pa Gostilna pri treh ribnikih, kot smo tudi poročali, naprodaj že kar nekaj časa s ceno skoraj 600.000 evrov. Omenjena gostilna je v štajerski prestolnici tudi gostišče z najdaljšo tradicijo v mestu, saj deluje že od leta 1825.