Mariborski župan Saša Arsenovič v roku ni prijavil svojega premoženja, zato je pristal pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije.

Kot so danes povedali za 24ur, mariborski župan Saša Arsenovič ni prijavil svojega premoženja, kar bi kot javni funkcionar moral storiti. Po neuradnih podatkih se je zato znašel pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije.

Saša Arsenovič bi moral prijaviti svoje premoženje en mesec po nastopu funkcije župana, torej najkasneje do 21. januarja, saj je 21. decembra uradno nastopil svojo funkcijo. Po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije je kot župan namreč obvezan v tem roku prijaviti svoje premoženje.

KPK v evidenci nima njegove prijave

Po neuradnih informacijah KPK ni evidentirala njegove prijave, kar pomeni, da je še ni poslal oziroma da z njo zamuja. Tako so na KPK sedaj začeli s postopkom ugotavljanja dejstev in od njega zahtevali, da o svojem premoženju poroča. Kot še pravijo na 24 ur, na MOM še niso uspeli odgovoriti na vprašanje, zakaj tega ni pravočasno storil.