V Občini Rače-Fram posebno pozornost namenjajo dijakom in študentom. Prav vsak izmed njih, ki ima veljaven status in se pravočasno prijavi na razpis, je upravičen do občinske štipendije v višini 50 evrov na mesec.

Občina Rače-Fram je ena izmed tistih občin, kjer posebno veliko pozornost namenjajo dijakom in študentom. Prav vsak izmed njih, ki ima veljaven status, je namreč upravičen do občinske žepnine v višini 50 evrov na mesec, skupaj deset mesecev v letu. “Takšna žepnina je za vse zelo dobrodošla. Letos smo jo dijakom in študentom dodelili tudi v mesecih, ko zaradi koronavirusa pouk ni potekal,” je za Maribor24.si povedal župan Branko Ledinek.

Za pridobitev žepnine v občini Rače – Fram obenem ni potrebno izpolnjevati cenzusa, kot je to običajno v navadi, ampak je žepnina za dijake in študente univerzalna.

Kakšni so pogoji?

Občinsko žepnino lahko pridobijo dijaki in študentje s stalnim prebivališčem v občini, imeti pa morajo veljaven status. Dijaki ob vložitvi vloge še ne smejo dopolniti 20 let, za študente prvih letnikov pa v tem študijskem letu velja, da so do žepnine upravičeni, če niso stari 21 let , medtem ko je pri študentih višjih letnikov zgornja starostna meja za pridobitev občinske žepnine 25 let, pri študentih medicine ali veterinarske medicine pa 27 let.

Podrobnosti razpisa so na voljo na občinski spletni strani.