Včasih se v gospodinjstvu znajdemo pred dilemo, ali lahko določen izdelek zamrznemo ali ne. Poiskali smo nekaj izdelkov, za katere morda ne veste, da se lahko brez težav zamrznejo.
Jajca
Tudi jajca so eno izmed živil, za katero mnogo ljudi ne ve, da jo lahko zamrznemo. Preden to storimo, pa moremo odstraniti lupino, saj bo v nasprotnem primeru na mrazu počila. Jajce lahko hranite v plastenki ali v modelčkih tudi do več mesecev.
Banane
Banane lahko uporabimo pri veliko sladicah, zato jih nikar ne mečite stran, temveč jih raje olupite in zamrznite. Pred zamrznitvijo jih lahko narežete tudi na koščke. Uporabne so tudi za pripravo smutijev.
Čebula
Tega se sicer poslužujejo predvsem v gostinskih obratih, a tudi vam bo zagotovo prav prišlo pri kuhi. Olupite večje količine čebule in jo nato zamrznite. Ni potrebno, da jo posebej odmrznete, temveč jo lahko takoj uporabite.
Kruh in kvas
Brez težav lahko shranite tudi kruh ali kvas, pred uporabo ga odtalite na sobni temperaturi.
Testenine in riž
Vsakemu od nas se kdaj zgodi, da skuha preveč riža ali testenin. Namesto da jih vržete stran, jih raje zamrznite. Najbolje je, da jih sicer shranimo dokler so še sveže in nekoliko navlažene z vodo. Ko jih želite znova uporabiti, jih le navlažite in segrejte.
Vino
Če vam je v steklenici ostalo malo vina, ga lahko prelijete v model za ledene kocke. Uporabite jih lahko pri kuharskih receptih, kjer priporočajo uporabo vina.
Torta
Če želite zamrzniti torto, jo pred tem zavijte v folijo. Nekateri svetujejo, da je najbolje, da jo po tem, ko jo daste iz zamrzovalnika, postavite v hladilnik, kjer naj se počasi odtaljuje.
Če imate kakšen nasvet katero živilo se dobro obnese pri zamrzovanju in nato odtaljevanju, pa ga delite z nami.