Pomlad je idealen čas za razstrupljanje, a le če ga opravite pravilno. Ste vedeli, da ga lahko priredite tudi glede na vaše astrološko znamenje?

Prihajajo topli dnevi in oblačila, ki ne skrivajo ničesar. Verjetno si že delate načrt, kako izgubiti kakšen kilogram in se podati v boljšo formo, vendar pa ne pozabite najprej razstrupiti vašega telesa, ki je bilo v hladnejših mesecih bolj nasičeno.

ZEMELJSKA ZNAMENJA

Pomagalo vam bo prehranjevanje z ekološko hrano in pitje čajev

Če želite razstrupiti svoje telo, boste to zemeljska znamenja najlažje storila če vključite pisano sadje in zelenjavo, semena, oreščke, fižol in stročnice v svojo vsakodnevno hrano. Pozorni bodite, da hrana ne bo preveč predelana, s takšno prehrano telesu odrekate polnovredne obroke. Temno zelena zelenjava, ki je polna mikrohranil, vas bo nasitila, hkrati pa ima zelo nizko kalorično vrednost. Bodite pozorni, da bo ekološka hrana resnično ekološka, ter da vsebuje minimalno 95 % ekoloških sestavin. Navadna vodna kreša bo odlična izbira, saj je bogata z vitaminom C in železom. Čaji so polni antioksidantov, hkrati vas tudi prebudijo ali umirijo, odvisno po katerem čaju boste posegli. Zmanjšali bodo vašo željo po nezdravi hrani ter pomirili vaš želodec. Čaj poprove mete vam bo še dodatno priskočil na pomoč, če imate bolj počasno prebavo.

Bik bo najlažje izgubil kakšen kilogram s pomočjo plavanja in večjim vnosom zelene zelenjave.

Devica bo najlažje izgubila kakšen kilogram s pomočjo planinarjenja in izogibanja hitri prehrani.

Kozorog bo najlažje izgubil kakšen kilogram s pomočjo kolesarjenja in izogibanja gaziranim pijačam.

OGNJENA ZNAMENJA

Preznojite svoj telo.

Savna je najbolj preprosta in starodavna tehnika razstrupljanja telesa, ki bo ognjenim znamenjem zelo pomagala pri razstrupljanju in na poti k boljšemu fizičnemu počutju. Toplota in potenje bosta iz telesa odplaknila nakopičene strupe. Po obredu se okopajte še v mrzli vodi ter izboljšate prekrvavitev in splošno počutje. Ker ste ognjena znamenja vas čas v akciji, vam bo obisk savne prinesel nekakšno obliko meditacije, ki vam bo koristila tudi na psihični ravni. Edini problem za vas, ki ste zgovorni bo, da mora biti v savni tišina. To vas lahko naredi nestrpne, vendar si ne dovolite, da vam karkoli pokvari vaše prijetne trenutke. Aktivno vadbo, ob kateri se boste prepotili si privoščite v jutranjih urah, saj boste bolj motivirani.

Oven bo najlažje izgubil kakšen kilogram s pomočjo aktivne vadbe.

Lev bo najlažje izgubil kakšen kilogram s pomočjo teka v naravi in večjim vnosom zelenjave.

Strelec bo najlažje izgubil kakšen kilogram s pomočjo razigranih vragolij in izogibanjem sladkarijam.

VODNA ZNAMENJA

Pijte večje količine vode.

Priporočljivo je, da zjutraj spijete kozarec vode z limono, kar pomaga pri hidraciji telesa in pri pospeševanju prebave, ki je nepogrešljiv način, kako se znebiti telesnih strupov na čim bolj učinkovit način. Vaš element vode vas bo vodil k misli, da potrebujete več tekočine, še posebej vode, da se po mesecih prenajedanja znebite vsega balasta, ter da vaše telo ponovno zaživi energično. Ne pozabite imeti pri sebi steklenice vode, kar bo znatno zmanjšalo tudi potrebo po nezdravi hrani in s tem boste vodna znamenja lažje delovala tudi pri športnih dejavnostih. Pomanjkanje vode je eden od faktorjev, ki poslabšajo zmožnost telesa, da izkoristi energijo, ki mu je sicer na razpolago, posledice pa so neprijetne in tudi nezdrave. Če pijete premalo vode se toksini akumulirajo, kar lahko omogoča ali povzroča nastanek infekcij, vnetij in bolečin ter glavobolov.

Rak bo najlažje izgubil kakšen kilogram s pomočjo obiska fitnesa in povečanim vnosom vode.

Škorpijon bo najlažje izgubil kakšen kilogram s pomočjo borilnih veščin in izogibanju poznim večerjam.

Riba bo najlažje izgubila kakšen kilogram s pomočjo rednih obrokov in pilatesa.

ZRAČNA ZNAMENJA

Zmanjšajte dnevni vnos sladkorja.

Razstrupljanje je učinkovit način, da se vaše telo, ki je ves čas v pogonu, saj ste zdaj tukaj, v naslednjem trenutku pa že čisto drugje, znebi strupov, da pospešite metabolizem in izboljšate vaše splošno počutje. Začnite z zmanjšanjem količine uporabljenega sladkorja. V tej skupini so žal tudi med in vsa umetna sladila. Zapomnite si, da na dolgi rok uživanje sladkorja povzroča kronično utrujenost, sladkorno bolezen, razvoj drugih bolezni in odvečne kilograme, ki vas, ki vas vodi element zraka še posebej spravljajo v slabo voljo. Naj vas ne zavedejo energijske tablice, saj so polne kalorij, razen če se boste odločili za intenzivno vadbo. Preveč zaužite soli in sladkorja, ki jih vsebujejo prigrizki blokira razstrupljanje vašega telesa.

Dvojček bo najlažje izgubil kakšen kilogram s pomočjo plesa in izogibanja alkoholu.

Tehtnica bo najlažje izgubila kakšen kilogram s pomočjo hitre hoje in črtanjem sladkih pregreh iz jedilnika.

Vodnar bo najlažje izgubil kakšen kilogram s pomočjo skupinske vadbe in večjim vnosom vlaknin.