Martinovanje je praznik, posvečen novemu vinu in času, ko se mošt spremeni v vino. Že naši predniki so za ta praznik pripravili
hrustljavo zapečeno perutnino, rdečo zelje in mlince. Vse skupaj pa seveda ne pozabite zaliti z kozarcom dobrega vina.
Za vas smo poiskali nekaj odličnih receptov s katerimi boste goste zagotovo navdušili:
Pečen piščanec z jabolki
Tokrat pa vam namesto običajne priloge, pečenega krompirja, ponujamo nekaj drugega – pečena jabolka, ki se odlično ujamejo s pečenim piščančjim mesom. Če imate radi lažja kosila, druge priloge ne potrebujete, če pa bi vseeno radi še kaj postregli zraven pečenega mesa, pa pripravite kar mlince. Recept najdete TUKAJ.
Domači mlinci
Sestavine: kilogram koruzne moke, dve veliki jajci, jedilna žlica soli in voda po potrebi.
V veliki skledi zmešajte moko, jajca, sol in dolivajte toliko vode, da nastane gladko testo. Nato maso pustite stati približno pol ure. Po tem jo razvaljajte, oblikujte in jih na 200 stopinj pečite v pečici, tako da postanejo zlatorumene barve.
Pečena jabolka z orehi in rozinami
Sestavine: 4 jabolka, 4 žlice rozin, 4 žlice masla, 4 žlice mletih orehov in cimet.
Najprej jabolka olupite, jih razpolovite in izdolbete, nato pa v skledi zmešate preostale sestavine. Jabolke nato z maso zapolnite in jih pečite pri 180 stopinjah, približno 20 minut.