V hitrem tempu vsakdana nega zase in skrb za zunanji videz postajata ena od pomembnejših stvari – toda kaj je tisto, kar naše telo/lasje, zares potrebuje? O mislih in opažanjih ter pričakovanjih sodobnega sveta, smo se pogovorili z Natašo Lovrič, iz frizerstva Weis, na Pobrežju.

Skrb zase, še posebej pa skrb za zunanji videz sta nekaj, kar je v ospredje stopilo šele v zadnjih nekaj letih. To pa opaža tudi Nataša Lovrič, lastnica Modnega frizerstva Weis, ki razlog vidi v medijih in opaznemu močnemu vplivu socialnih omrežij. »Predvsem mladi so zelo drzni,« opaža Nataša. »Upajo si početi marsikaj. Skrb zase je danes “must have”.«

Širjenje trendov Lovričeva ponazori s podaljšanjem trepalnic, nekoliko novejšo lepotno storitvijo, ki jo je sama uvedla v salon pred malo več kot petimi leti. Seveda v začetku te faze, si ni upala misliti, da se bo ta trend tako zelo močno razširil in postal njen vsak dan. Za stranke  se je bilo potrebno zelo potruditi, opiše, a sčasoma se je vest o tem, da nekaj takega obstaja tudi na Pobrežju, hitro razširila in imeti trajne, dolge in goste trepalnice je naenkrat pomenilo pravo lepotno zapoved. »Če jih ima kolegica, jih moram imeti tudi jaz,« pove Nataša.

Skrb zase naj bo vrednota

Podobno je tudi z masažami, ki so se jih včasih posluževali le bogatejši, ki so vedeli, kaj masaža pomeni, razloži Nataša, ki opaža, da je danes masaža marsikomu že stalnica. Kar bi ob današnjem tempu življenja tudi morala biti, saj lahko redne dobre masaže poskrbijo za zdravo telo. Resje zelo žalostno, da nas že kot otroke, ne naučijo, da je naše telo prva skrb in ne zadnja.

Danes, ko se vse bolj poudarja tudi pomen vračanja k naravi, tudi v negi zase prevladujejo naravne sestavine, skrb za kožo in lase pa se je usmerila kar v lastno kuhinjo. Da razne naravne obloge in doma izdelane maske za lase gotovo ne škodijo, meni tudi Nataša, ki pa pravi, da ne frizerke, ne drugi strokovnjaki ne opažajo dokazanih ali večjih učinkov. »Kljub vsemu med domačo in profesionalno nego obstaja velika razlika,« meni Nataša, ki v Modnem frizerstvu Weis bdi nad izdelavo umetnih trepalnic ter masažami, salon pa ponuja tudi manikuro.

Prepad med strokovnjaki in spletom

Pomembno je tudi, da znamo kritično oceniti, ali je to, kar nam nek izdelek ali neka storitev ponujata, resnično. Po socialnih omrežjih namreč krožijo številni serumi, čudežne kreme, laserji za trajno odstranjevanje dlačic in podobno, a rezultat velikokrat ni to, kar se oglašuje. »Strokovnjaki to prepoznajo,« pove Nataša, ki razloži, da ima tudi sama napravo za lasersko odstranjevanje dlačic, a beseda trajno odstranjevanje ne pomeni, da dlačice ne bodo več nikdar zrasle. Naša pričakovanja o negi, o delovanju kozmetike in o tem, kako bi morali izgledati, so včasih previsoka, je prepričana. Preveč se ženemo k popolnosti, a nemalokrat se izkaže, da »manj je več«.

“Ne glede na zunanjo nego pa je najpomembnejše prav zdravje, ki prihaja od znotraj,” pomen skrbi zase poudari Nataša Lovrič iz Modnega frizerstva Weis.

Salonska nega las tudi doma

V Modnem frizerstvu Weis se držijo tradicije in sledijo vodilu, da naj bo kozmetika, ki jo uporabljamo, iste linije oziroma istega proizvajalca. »Tako naj bosta šampon in balzam iz iste linije,« pravila nege za lase, ki veljajo v njihovem salonu, razloži Nataša. Priporočajo nego las tudi doma, »Če stranka redno, torej tedensko, ne hodi k frizerju, potem je dobro, da za svoje lase na tak način poskrbi doma,« pove Lovričeva.

Obiščite Frizerstvo Weis, ulica Bratov Greifov 5, 2000 Maribor (V osrčju Pobrežja)

Kontakt: 041/946-266 ali 02/3319-807

Facebook: https://www.facebook.com/modnofrizerstvoweis

Zaupajte strokovnjakom

»Pri nas lase, kožo in nohte včasih še vedno jemljemo preveč samoumevno,« naslednjo misel začne Nataša, ki pove, da ima tudi las svoje življenje in svoje zakonitosti, vsako stranko, je treba obravnavati individualno, zato  je  zanjo  potrebno ustrezno poskrbeti. Prav zato naj obiski pri lepotnih strokovnjaki ne bodo nujna obveznost, ampak čas in priložnost, da svojo frizerko, manikerko, kozmetičarko, maserko ali drugega strokovnjaka povprašate po nasvetih za pravilno in ustrezno nego prav za vas. Še tako dobro napisan članek ali še tako popularen video vodič ne pozna vaših las, kože in nohtov. Poznate jih vi. In vaši frizerji, manikerji, maserji ter drugi, ki skrbijo za vas. To je tudi del strokovnosti, ki se je naučijo z leti prakse.

»Z veseljem Vam bomo pomagali, v kolikor si želite biti del našega vsakdana«.