V preteklih letih je bil razvoj usmerjen predvsem v fosilna goriva, ki postajajo vse dražja, in toplotne črpalke. Pri obeh naštetih virih je začetna naložba zelo visoka, potrebni so redni servisi, hkrati pa za ogrevanje potrebujemo grelna telesa ali pa moramo investirati v talno gretje.

Mi vam predstavljamo tehnologijo 21. stoletja – tehnologijo, v katero naše podjetje, partnerji in zadovoljne stranke trdno verjamemo. IR-grelni sistem Ekosen! Sistem, ki prepriča z ugodno ceno, dejstvom, da redni servisi niso potrebni, saj sistem nima gibljivih delov, in do 60-odstotnim prihrankom v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja.

Tehnologija, ki je primerna za osebno in poslovno uporabo, za stanovanja in hiše, novogradnje in starejše zgradbe. Sistem IR-ogrevanja je primeren za vse vrste objektov, predvsem kot glavno ali pa tudi kot dodatno ogrevanje.

Infrardeča oblika energije je del naravnega spektra in izjemno ugodno vpliva na nas. Energija se takoj pretvori v toploto, zato se prostor segreje zelo hitro, ob tem pa imamo občutek, da na nas sije sonce. S toplotnim valovanjem ne segrevamo zraka, ampak trde površine, predmete, zidove in ljudi v prostoru, ki so v dometu panela. Tako vam ob steni ne bo več hladno, vaše noge pa bodo vedno tople, saj je toplota v prostoru razporejena enakomerno – med stropom in tlemi je le minimalna toplotna razlika.

Prostor, ki ga ogrevate, se ne bo ohladil še dolgo potem, ko boste IR-panele že izključili. 

S tem tipom ogrevanja preprečimo tudi gibanje toplega in hladnega zraka v prostoru, ki dviguje prašne delce. Toploto lahko uravnavamo s termostatom ali regulatorjem IR Sun Wi-Fi v vsakem prostoru posebej. Tip ogrevanja je zelo prilagodljiv – v vsakem prostoru lahko nastavite želeno temperaturo, hkrati pa ogrevanje prilagodite svojemu življenjskemu ritmu. Prostor, ki ga ogrevate, se ne bo ohladil še dolgo potem, ko boste IR-panele že izključili. Regulator IR-ogrevanja IR Sun Wi-Fi optimizira delovanje IR-ogrevalnih sistemov, saj vsakega spremeni v najbolj odziven, natančen in udoben sistem ogrevanja. Regulator IR Sun Wi-Fi je izjemno energijsko učinkovit in prinaša še dodatne prihranke: do 30 odstotkov manjšo porabo električne energije v primerjavi s klasičnimi termostati. Zato se odplača sam. S pomočjo IR-tehnologije boste odpravili vlago in plesen ter s tem lajšali bolezni dihal pa tudi bolečine v mišicah in sklepih.

Ta inovativni in naravni sistem ogrevanja je zdrav in tako primeren za vse, predvsem pa za tiste, ki veliko sedijo, ali starejše, na katere IR-toplota deluje še posebej pozitivno.

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Za pripravo rešitve za IR-ogrevanje s sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si.

Lahko pa nas obiščete v salonih:

v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17, v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19 ali v Kopru, Cesta Zore Perello-Godina 2.

Več o ponudbi si lahko ogledate na www.ekosen.si in na www.irsun.si.

Vas zanima, koliko bi privarčevali, če bi dom ogrevali z IR-grelnim sistemom Ekosen? Preverite na: www.ekosen.si/izracun

Primerjava IR-ogrevanja z drugimi tipi ogrevanja

Izračun prihranka je informativne narave in upošteva vse stroške: servisov, menjave sestavnih delov, obnove in pa seveda ogrevanja.

Sistem za ogrevanje Okvirna naložbana ključ v EUR Okvirna letna porabaz vzdrževanjem v EUR Garancija Koliko vas v resnici stane ogrevanje? Naložba, poraba, vzdrževanje (v 15 letih) v EUR
Peč na kurilno olje s talnim ogrevanjem 10.360 890 3 leta 23.810
Centralna peč na pelete s talnim ogrevanjem 10.850 660 3 leta 20.650
Centralna peč na elektriko s talnim ogrevanjem 7.940 780 3 leta 19.640
Toplotna črpalka (zemlja/voda) s talnim ogrevanjem 14.360 290 5 let 18.710
Peč na zemeljski plin s talnim ogrevanjem 9.450 590 3 leta 18.300
Centralna peč na drva z radiatorji 9.980 530 3 leta 17.930
Toplotna črpalka (zrak/voda) s talnim ogrevanjem 11.920 390 5 let 17.770
IR-grelni sistem(IR-paneli, regulatorji za

IR ogrevanje, Smart grelnik vode)

5.650 440 12 let 12.280
IR-grelni sistem + sončna elektrarna 7 kW (IR-paneli, regulatorji zaIR ogrevanje, Smart grelnik vode) 14.850 540 12 let 10.360

Pri kombinaciji IR-grelnega sistema s sončno elektrarno smo pri končnem izračunu upoštevali proizvedeno elektriko v 1 letu/900 EUR. Primerjava je narejena na podlagi podatkov za novogradnjo z odlično izolacijo (C1) v velikosti 130 m². 

Novost leta 2020

SKY IR-grelni panel. Nova generacija IR panela

 • lahka konstrukcija in individualni dizajn
 • velika učinkovitost
 • enostavna montaža
 • prijaznost do okolja – proizveden v Sloveniji in Avstriji
 • vrhunska tehnologija
 • majhna poraba energije
 • ugodna cena
 • enostavno upravljanje
 • z najboljšo zaščito pred pregrevanjem
 • preprosta namestitev
 • 12 let garancije na IR-panel z možnostjo podaljšanja za še dodatnih 8 let

Regulator IR Sun Wi-Fi

 • upravljanje celotnega sistema z eno aplikacijo
 • aplikacijo lahko uporabljajo vsi družinski člani
 • uporabniki imajo možnost upravljati več objektov/stanovanjskih ali poslovnih enot
 • možnost servisa na daljavo
 • možnost oddaljenega zaklepa ali omejitve funkcij določenim uporabnikom
 • nadzor nad stroški posameznega regulatorja ali skupine
 • nastavitev urnika ogrevanja
 • opozarja pri nepravilnem zračenju in previsoki porabi električne energije
 • razvit in proizveden v Sloveniji
 • grelni IR-sistem spremeni v najbolj natančen, odziven in udoben način ogrevanja
 • pripomore k pravilni uporabi in varčuje z energijo

Izkušnja uporabnika

Sara Golob ima IR-panele in Wi-Fi regulator IR Sun ter o svoji izkušnji z IR-ogrevanjem pravi: “Ker gre za novogradnjo, smo se pred odločitvijo o vrsti ogrevanja posvetovali z različnimi podjetji, svetovalci.

O IR-ogrevanju podjetja Ekosen sta nas najbolj prepričali pol manjša investicija kot v toplotno črpalko in skoraj enaka poraba. Prvo leto ogrevanja z IR-paneli je bila skupna poraba za 200 m2 okoli 560 evrov.

Prepričala sta nas tudi veliko daljša garancija in sistem, ki ne potrebuje servisov in vzdrževanja, kar na dolgi rok zame pomeni še manj stroškov. IR-ogrevanje bi priporočala vsem, ki želijo enostavno, zelo prijetno in poceni ogrevanje. Vse podatke o ogrevanju imam vidne tudi na aplikaciji na telefonu, kjer lahko spremljam trenutno porabo in nastavim želeno temperaturo za vsak prostor, tudi ko me ni doma.”

(Sara Golob, Ivančna Gorica)