Redek pojav v vesolju naj bi prinesel veliko slabe energije, to pa bo vodilo do sporov, šumov v komunikaciji in splošne razdražljivosti.

Po besedah astrologinje Annabel Gat, kot poroča Siol, bomo danes priča zelo redkemu pojavu v vesolju – planeta Merkur in Mars naj bi bila nasproti Plutona, kar naj bi pomenilo veliko slabe energije, to pa bo vodilo do sporov, šumov v komunikaciji in splošne razdražljivosti. »Bolj bomo dovzetni za prepire, bojevali se bomo za moč, pojavila se bosta tudi egoizem in ljubosumje,« je za spletno stran Vice povedala omenjena astrologinja. Dodala je, da bi lahko bil 19. junij najslabši dan v letu, če se ne bomo pripravili na morebitna neprijetna soočenja in nesporazume.

Zaradi polne lune čustveni

»Planet Merkur vlada umu in komunikaciji. Mars je planet vojn, Pluton pa združuje karakteristike obeh. Z drugimi besedami: če Mars primerjamo z barskim pretepom, je Pluton astrološki sinonim za jedrsko bojevanje,« je njene besede povzela spletna stran Vice.  Za nameček naj bi za pretirano čustvenost poskrbela še ponedeljkova polna luna. »Ljudje so obupani, paranoični ali preveč zaupljivi,« povzema portal Siol njene besede. Dejala je še, da smo bili v preteklih dneh tudi zaradi položaja preostalih planetov podvrženi negativnim energijam in zavrnitvam. »19. junija bodo energije na vrhuncu, zaradi česar bomo še bolj čustveni,« je poudarila.

Previdnost v prometu ne bo odveč

Gatova je podela nekaj nasvetov, kako se pripraviti na morda najhujši dan v letu. Poudarja, da previdnost v prometu ne bo odveč. Od doma se bo treba odpraviti nekoliko prej kot ponavadi, da se izognete jutranji ali popoldanski gneči, ki bi vas lahko spravila v slabo voljo. Priporoča tudi, da vsaj v sredo zmanjšamo vnos kave oziroma kofeina. Namesto kave, ki deluje poživljajoče, je zato bolje, da posegate po kamiličnem čaju, ker deluje pomirjajoče.

Osredotočanje nase in na lasten uspeh

Kljub splošni razdraženosti Gatova ocenjuje, da bi se morali zadrževati v skupinah. Če se pojavi spor, lahko tako tretja oseba deluje kot mediator oziroma rešitelj neprijetnih situacij. Sreda ravno tako ne bo primerna za maščevanje. Kot je dejala astrologinja, se raje osredotočajte nase in na lasten uspeh.  Če brez soočanja res ne bo šlo, Gatova predlaga, da svoje argumente, želje in stališča zapišete, preden se spopadete z drugo osebo. »Merkur je planet uma, trenutno pa je v znamenju raka, ki velja za zelo čustven znak. Nasproti Merkurja je planet omejitev Saturn, kar pomeni, da prihaja do blokad v komunikaciji,« je pojasnila. Da bi se izognili živčnim izbruhom, ki pogosto vodijo v žalitve, poskušajte svoje misli organizirati. Če brez jeze ne bo šlo, jo raje usmerite kam drugam. »Izbruh energije uporabite za kaj bolj produktivnega,« je Gatova dejala za stran Vice.