Zveza potrošnikov Slovenije je objavila odpoklic Alpske klobase Salamerija Alpija. V njej je bila najdena bakterija, ki je zelo nevarna.

Podjetje Kmetijska zadruga Tolmin (Salamerija Alpija), kot poroča Zveza potrošnikov Slovenije, obvešča o odpoklicu živila `Alpska klobasa´. Ugotovljena je bila prisotnost Listeria monocytogenes.

Podatki o živilu
Opis živila: sušena mesnina – trajni izdelek
Ime živila: Alpska klobasa
Rok uporabe: izdelki označeni z roki uporabe do 5.1.2020 do 14.1.2020
Št. lota 19

ZPS svetuje
V primeru, da imate to živilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Listerija:

Bakterijska okužba z listerijo sodi med najnevarnejše, saj je lahko celo smrtna. Bakterijo listerijo najdemo predvsem v svežem mleku in izdelkih iz njega, pa tudi v surovem mesu (npr. tatarski biftek, karpačo). Uživanje teh izdelkov odsvetujejo nosečnicam in doječim materam, saj lahko okužba povzroči spontani splav ali sepso. Listerija je lahko tudi v slabo oprani zelenjavi.