Objave v spletnih tujih medijih dosegle čez 191 milijonov bralcev. Prav tako so na restavracije, ki te dni ponujajo posebej ugodne menije v okviru pobude teden restavracij, navalili domačini, ki so v enem dnevu opravili 3000 rezervacij.

FOTO: Hiša Denk

Podelitev prvih Michelinovih zvezdic v Sloveniji je odmevala po svetu, saj so objave v spletnih tujih medijih dosegle čez 191 milijonov bralcev, je sporočila STO. Prav tako so na restavracije, ki te dni ponujajo posebej ugodne menije v okviru pobude teden restavracij, navalili domačini, ki so v enem dnevu opravili 3000 rezervacij.

Med petimi prejemniki zvezdice je tudi restavracija Hiša Denk pod vodstvom kulinaričnega mojstra Gregorja Vračka. Vračko je ob tem dejal, da je prejeta zvezdica zanj veliko presenečenje. Ana Roš s Hišo Franko je prejela celo dve Michelinovi zvezdici.

Francoski kulinarični vodnik Michelin je ta teden ob predstavitvi svoje prve slovenske izdaje podelil močno želene zvezdice šestim restavracijam, pri čemer je Hiša Franko prejela dve. Podelitev je odmevala tako doma kot v svetu.

Objava z informacijo o prihodu v Slovenijo in prejemnikih Michelinovih zvezdic je prejela 6100 “všečkov” in dosegla 235.000 sledilcev. Odmevna je bila tudi novica, da je Hiša Franko prejela dve zvezdici: dosegla je 204.000 sledilcev in prejela 6800 “všečkov”. Skupno so objave Michelina na Instagram profilu dosegle več kot milijon in pol prikazov.

Morda vas zanima tudi: Hiša Denk s prvo Michelinovo zvezdico

Ostali prejemniki Michelinove zvezdice v Sloveniji so: Vila Podvin, restavracija Dam, Atelje, Pri Lojzetu. 

Z odzivom na družbenih omrežjih je zadovoljna tudi STO. 69 zgodb, objavljenih na profilih Feel Slovenia na Facebooku in Instagramu, je skupno beležilo 547.000 prikazov. Video o reakciji kuharske mojstrice Ane Roš na prejem dveh Michelinovih zvezdic je na profilu na Twitterju zabeležil več kot 8200 ogledov. Objave na družbenih omrežjih STO so spodbudile več kot 5000 interakcij.

V tujih spletnih medijih, kot so Reuters, Ansa, Stampa in Daily Mail, je STO med 16. in 19. junijem zasledila 60 objav o prihodu Michelinovega vodnika v Slovenijo. Skupni doseg objav je presegel 191 milijonov.

Po objavi rezultatov ocenjevanja se je občutno okrepil naval na restavracije v okviru spomladanskega tedna restavracij. Ta prinaša vrhunsko kulinariko po posebej dostopnih cenah, saj vnaprej sestavljen meni v več kot 100 izbranih restavracijah stane 19 ali 25 evrov.

“Elektronsko in telefonsko je bilo 16. junija, ko je Michelin objavil svoj izbor najboljših slovenskih restavracij, okoli 3000 rezervacij. To je dnevni rekord v vseh osmih letih slovenskega Tedna restavracij,” je izpostavil organizator in selektor tedna restavracij Uroš Mencinger.

Gostje miz niso rezervirali le pri dobitnikih Michelinovih zvezdic, ki sodelujejo v pobudi, temveč pri vseh sodelujočih restavracijah. “Michelin je Slovence spomnil, da se dobro je po vsej Sloveniji,” je spomnil Mencinger.