Kako pomemben je prijeten dom s svežim, čistim zrakom, smo lahko zares spoznali šele v preteklih tednih. Kakovost zraka je namreč ključna pri ubranitvi pred boleznimi, boju z alergijami, ustvarjanju popolnega doma ter navsezadnje, za naše zadovoljstvo.

V času, ko od doma dela kar cela družina, je svež zrak še kako pomemben. Pomladno svežino brez bolezni in alergij v vaš dom prinaša tudi LUNOS.

V dneh, ko je od doma delala kar cela družina, smo lahko hitro ugotovili, kako pomembno je prezračevanje. Takoj, ko se je zrak v našem delovnem prostoru segrel, je postal zatohel, a ko smo okna odprli, je po nekaj minutah v prostoru postalo premrzlo. Zapadli smo v začarani krog odpiranja in zapiranja oken, če pa se kdo od naših domačih ob tem sooča še z alergijo na cvetni prah, je bila kombinacija zares dobitna.

Prav za to nova tehnologija prinaša veliko boljšo, neslišno in izjemno učinkovito rešitev, ki bo opisane probleme rešila na mah, hkrati pa poskrbela tako za zdravje celotne družine kot za zdravje vašega doma – prezračevalni sistem, ki slovenske domove navdušuje že več kot 60 let – prezračevalni sistem LUNOS.

Proti boleznim in alergijam

Seznam prednosti, ki jih v vaš dom prinaša dobro prezračevanje, je res dolg, začnemo pa lahko s kar najaktualnejšo, saj kvaliteten prezračevalni sistem vaš dom učinkovito obvaruje pred boleznimi, ki se širijo po zraku, s svežim zrakom, ki ga neprestano dovaja, pa poskrbi, da zares lažje zadihamo.

Odločanje med eno ali drugo izbiro pa s prezračevalnim sistemom ni več potrebno, saj lahko imamo svež zrak tudi brez alergij. Kako? S prezračevalnim sistemom LUNOS. Ne spreglejte Pomladne svežine, ki jo v vaš dom prinaša LUNOS

V spomladanskih mesecih nikakor ne moremo tudi mimo alergij, še posebej teh, ki so povezani s cvetenjem okoli nas. V družinah, kjer so alergije prisotne, se vseskozi pojavlja dilema, ali okna zapreti in trpeti slab zrak, ali jih odpreti in povzročiti vrsto alergijskih reakcij. Odločanje med eno ali drugo izbiro pa s prezračevalnim sistemom ni več potrebno, saj lahko imamo svež zrak tudi brez alergij.

LUNOS – svežina na klik

Podjetje Lunos d.o.o. je slovenskemu trgu že pred 60. leti predstavilo inovativne načine prezračevanja nemške blagovne znamke LUNOS, ki poskrbijo, da je v vaših domovih zrak vselej svež in čist. Ena od prednosti je tudi ta, da vam za nenehno odpiranje in zapiranje oken ne bo potrebno skrbeti, saj lahko svež zrak dosežete že samo s stiskom na gumb.

Vgradnja prezračevalnega sistema LUNOS ne pomeni velikega posega v vaš dom, saj bodo Lunosovi mojstri skozi zunanji zid ali jašek namestili le manjšo ventilatorsko enoto, s katero boste v prostorih poskrbeli za nižjo vlažnost, preprečili nastajanje zidne plesni, kondenza ter neprijetnega vonja. Hkrati imajo vse LUNOS prezračevalne enote protihrupno in protialergijsko zaščito, s čimer so še posebej primerne za osebe z alergijami ali težavami dihal. Filter proti alergijam je pralen in ga celo ni potrebno menjati.

Ker se v podjetju Lunos d.o.o. zavedajo, kako zelo pomemben je kvaliteten svež zrak v dneh, ko smo veliko doma, so pripravili edinstveno pomladno akcijo. Tako skupaj z EKO skladom podarjajo subvencijo. Pomladna akcija prinaša kar 40 % popust, kar pomeni, da vam ob 20 % EKO skladove subvencije Lunos podari še dodatnih 20 % subvencije.

Sistem LUNOS deluje tako podnevi kot ponoči, vendar je tako neslišen, da vašega spanja ne bo motil, prav tako pa se zaradi vgrajene protihrupne zaščite ne bo slišalo zunanjega hrupa. »Dokumentirani akustični testi dokazujejo, da dosega protihrupna zaščita LUNOS odlične ocene na vseh testiranjih,« povedo v podjetju ter dodajo, da so vgrajena tudi prepišna varovala, ki omejujejo nastanek prepiha. Dolgoročno vgradnja prezračevalnega sistema pomeni tudi do 30 % prihranek energije v primerjavi s klasičnim zračenjem skozi okna.

Ne le družina, zdrav bo tudi vaš dom

Kvaliteten prezračevalni sistem, kot je LUNOS, ni odrešitev le za zdravje družine, saj pomembno prispeva tudi k dobremu izgledu vašega doma. Slovenska stanovanja se namreč pogosto bojujejo z vlago in plesnijo, ki se ju nikakor ne morejo znebiti, oba problema, pa sta neločljivo povezana s slabim zrakom. Slabo prezračevanje doma ter vlaga, ki se zadržuje v hišnih prostorih, sploh ob stikih naših oken in sten, večkrat privedeta do pojava plesni, ki se je je težko znebiti, hkrati pa je škodljiva našemu zdravju. Prezračevalni sistemi, kakršen je LUNOS, preprečujejo prav slednje.

Slabo prezračevanje doma ter vlaga, ki se zadržuje v hišnih prostorih, sploh ob stikih naših oken in sten, večkrat privedeta do pojava plesni, ki se je je težko znebiti, hkrati pa je škodljiva našemu zdravju. Rešitev je lahko prav LUNOS

Strokovnjaki razložijo, da sistem temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju: »Glede na potrebe in stopnjo vlažnosti zraka prenašajo ventilatorji izrabljen zrak iz kopalnice, kuhinje, WC-ja ali pralnice navzven ali v prezračevalne jaške. Na ta način nastane v stanovanju majhen podtlak, zaradi katerega skozi vhodne enote za dovod zraka priteka svež filtriran zrak v spalnice, otroške sobe, dnevne sobe in delovne prostore. Reže pod vrati ali prezračevalni elementi nad njimi zagotavljajo pretok svežega zraka med prostori z vhodi zunanjega svežega zraka in prostori z odzračevanjem izrabljenega zraka.«