Costa Brava ni znana le po sanjskih plažah in prelepemu morju, saj se število turistov, ki obiščejo vinarne barvite Costa Brave, iz leta v leto povečuje.

Katalonci menijo, da ima vino v sebi moč, ki povezuje in popelje po rodovitnih vinogradniških pokrajinah, ki se raztezajo po čudoviti Costa Bravi.

V četrtek in petek, 14. in 15. novembra boste lahko njihova lokalna vina poskusili v Cankarjevem domu, kjer se bo odvijal 22. Slovenski festival vin. Vina pokrajine Costa Brava iz Katalonije se bodo na festivalu predstavila prvič.

Za vse strastne ljubitelje vina so pripravili pester izbor kakovostnih vin, med njimi: Heus Blanc, Perafita Garnatxa Negra, Camino, Amic Tinto 2015 in Clos d’Agon Tinto. S simfonijo najboljših vin želijo Katalonci širiti svojo kulturo pitja vina in obiskovalcem ponuditi celovito izkušnjo užitka ob kakovostnih vinih. Posebno doživetje pa pripravljajo v petek, ob 18.uri, ko bo na festivalu vin potekal Katalonski večer, ki se ga bo udeležil tudi katalonski zunanji minister Alfred Bosch.