Odločitev, ali se letos podati na dopust v tujino ali ne, z zavarovanjem za tujino CORIS ni več težka, dobro zavarovanje pa lahko poskrbi, da se na dopustu izognete nevšečnostim in se tujine zares naužijete.

Predstavljajte si družinski oddih s potovalnim kombijem. Prijetna družina pripravi prtljago in se, vedoč, da jim ni potrebno skrbeti za nepredvidene situacije, saj ima sklenjeno zavarovanje za tujino CORIS, odpravi v Avstrijo do bližnjega jezera. Ko prispejo, se namestijo in navdušeno podajo v raziskovanje okoliške narave.

Zavarovanje za tujino CORIS je kot nalašč za vse, ki potujejo izven svoje matične države in želijo biti zavarovani za čas bivanja v tujini. Zavarovanje za tujino CORIS velja po celem svetu, razen v državi stalnega prebivališča.

Sledi brezskrben večer – brezskrben, ker zanj skrbi zavarovanje za tujino CORIS – smeh, veselo klepetanje, večerna partija Enke ob ognju, sveže osmojene hrenovke in pečene penice na palicah. Po doživetij polnem dnevu družina utrujeno leže k počitku in komaj čaka na vodne dogodivščine naslednjega dne.

Hiter zasuk, padec in pok

Mama se zjutraj zbudi pred drugimi in se tiho odpravi iz šotora, z namenom, da hitro pripravi zajtrk presenečenja za svojo družino – prehitro. Na kamnih ob straniščnih prostorih ji spodrsne, hudo pade, se udari v glavo in si resno poškoduje nogo. Dopust se naenkrat sprevrže v hitenje, paniko in pravo nočno moro.

Zavarovanje za tujino CORIS ponuja tri možnosti glede na to, kam se odpravljate na dopust. V kolikor največkrat potujete po Evropi, načeloma zadostuje Previdno kritje (25.000 €), izven Evrope se svetuje Pogumno kritje (50.000 €) ali Brezskrbno kritje (100.000 €). Slednje se priporoča predvsem za ZDA, Kitajsko, Japonsko, Avstralijo, Novo Zelandijo,… skratka za države, ki so daleč in kjer so zdravstvene storitve občutno dražje kot v Sloveniji (ali Evropi).

Ko je mož ugotovil, kaj se je zgodilo, je poklical v 24 urni Asistenčni center Coris in dobil asistenco na daljavo, ki je prednost CORISA pred ostalimi, namreč asistenčni in ne samo klicni center deluje 24 ur na dan, 365 dni v letu. Corisov operater je preveril v mreži, kje je najbližji zdravnik, in med tem, ko je mož hitro “naložil” ženo v kombi, se je CORIS povezal z izvajalcem ter poslal garancijo za kritje stroškov in tako stranko razrešil dodatnega bremena skrbi plačila stroškov.

Mož je med tem ženo prepeljal v najbližjo zasebno ambulanto, kjer ugotovijo, da ima zlomljeno nogo, zaradi hudih bolečin v kolkih pa opravijo še dodano rentgensko slikanje – na srečo gre le za bolečine, kolki pa so sicer nepoškodovani. A sreča je kratkotrajna, saj zlom noge zahteva operacijo in nočitev v bolnišnici, daleč stran od idiličnega jezera, medicinske sestre pa pacientki zaradi udarca v glavo posvetijo še posebno pozornost.

Z zavarovanjem za tujino CORIS lahko brezskrben dopust omogočite celotni družini – družinsko zavarovanje lahko skleneta mož in žena, starši skupaj s svojimi otroki, bratje in sestre, istospolni partnerji, partnerji, pa tudi stari starši in vnuki.

Po odhodu iz bolnišnice je dopust zaključen in z iztegnjeno nogo se družina odpelje nazaj v Slovenijo. Veseli so le, da imajo sami na voljo potovalni kombi, sicer bi za prevoz ponesrečenke odšteli še dodatnih 1200 evrov, kar bi ob siceršnjih stroških, ki so z zdravili, pregledom, operacijo in eno nočjo v bolnišnici znašali 1850 evrov, predstavljalo prav vrtoglavi znesek.

CORIS reši vse

Kljub pokvarjenemu dopustu pa so družinski člani v potovalnem kombiju presenetljivo mirni, saj vedo, da mamino nesrečo krije zavarovanje za tujino CORIS. Ne le to – ker je imela družina na polici tudi doplačilo za odškodnino v primeru zloma kosti v tujini, CORIS družini izplača še 500 evrov odškodnine. Dober začetek za naslednji dopust, kajne? Družina si kljub mamini poškodovani nogi oddahne, oče pa se odloči, da celoletno zavarovanje za tujino CORIS z osnovnim kritjem 25 000 evrov na osebo sklenejo tudi naslednje leto. 106 evrov za tri osebe z že vključenim doplačilom za odškodnino je ob nezgodi prava malenkost …

V času, ko so dopusti nekoliko negotovi, je kot nalašč tudi zavarovanje rizika odpovedi CORIS, ki je namenjeno vsem, ki potujejo v lastni režiji, kar pomeni, da rezervacij in nakupov ne opravijo pri turističnih agencijah. Ne le to – zavarovanje za tujino CORIS prinaša tudi ves čas dosegljivo asistenčno telefonsko številko, ki je, ko vas doleti kaj nepredvidenega, zares nepogrešljiva.