Če ste slučajno lastnica parfume tega parfuma, ne boste le lepo dišale, ampak odgnale tudi vse komarje, so nedavno ugotovili v raziskavi revije Journal of Insect Science.

Če ste slučajno lastnica parfume Victorie Secret  – Bombshell, ne boste le lepo dišale, ampak odgnale tudi vse komarje, so nedavno ugotovili v raziskavi revije Journal of Insect Science.

Izvedli so obsežno raziskavo, v katero so vključili tudi parfume

Raziskovalci Univerze v Novi Mehiki so primerjali efektivnost različnih repelentov, v raziskavo so vključili tudi nekaj parfumov. Pri svojih testiranjih so komarja namestili v cev v obliki črke Y, na vsako stran cevi pa položili svojo roko. Ena roka je bila brez kakršnih koli umetnih vonjav, drugo pa so natrli z repelentom ali parfumom po izbiri. Vsak repelent, ki je vseboval učinkovino DEET, ki se pogosto uporablja v repelentih, je bil precej učinkovit. Najbolj pa jih je presenetilo, da se je skoraj najboljše obnesli dve kozmetični sredstvi: poleg kopalnega olja Skin so Soft Bath Oil znamke Avon se je najbolje obnesel tudi parfum Victorie Secret – Bombshell. Pa vendar, Avonovo olje je prenehalo učinkovati po dveh urah, parfum Victorie Secret pa je zdržal precej dlje.

Drag, a zelo dišeč repelent

Četudi gre za sadni vonj, ki bi naj komarje v bistvu privabljal, pa se je parfum obnesel ravno obratno, je bila jasna Stacy Rodriguez, asistentka pri raziskavi študije.

Za parfum je sicer potrebno odšteti okrog 50 evrov, gre torej za precej drag repelent proti komarjem. Ampak ob uporabi boste v nasprotju s pravimi repelenti vsaj lepo dišale.