V naši stalni rubriki MB INtervju tokrat gostimo mariborsko pevko Kim Begović.

Za naš osrednji medijski mariborski portal Maribor24.si smo govorili s Kim Begović. 18-letno Mariborčanko, ki se bo borila za evrovizijsko vstopnico.

Kdaj se je tvoja glasbena pot pričela? Kakšni so bili začetki?

Pojem že od malih nog, najbolj pa me je pri štirih letih zaznamoval musical Phantom of the opera. Že takrat sem vedela, da bo moje življenje povezano z glasbo in da bom nekoč pevka. Starši so me vpisali v glasbeno solo, da sem lahko spoznavala osnove glasbe in igranja klavirja. Pri sedmih letih sem prvič nastopila na velikem odru v SNG Maribor, kjer sem končno lahko odpela pesem Nightwish iz Phantoma.

Se je tvoja glasba od začetka ustvarjanja pa do danes spremenila?

Seveda se je. Kot majhni deklici so mi bile všeč arije iz musiclov in operet, zdaj pa obožujem Pop, Jazz in Rap glasbo. Trenutno se najbolj posvečam Jazz-u.

Pot te je zanesla tudi v tujino. Kje si se izobraževala?

Veliko znanja sem si pridobila že v Sloveniji, kasneje pa sem se izobraževala tudi v Londonu. Znanje sem si pridobivala od različnih mednarodno priznanih Vocal coachov kot so: Eva Brand, Corey Ferugia, Ally Tenant and Joushua Alamu. Joushua je prav tako učitelj petja Rite Ore, Jessie J in skupine Little Mix. Delati z njim je bilo res izjemno. Pridobila sem si veliko znanja iz songwritinga, produkcije in petja. Interaktivno sem se izobraževala tudi na on line tečajih Berklee of Music. Kmalu za tem sem ustvarila svojo prvo avtorsko skladbo “Don’t forget”.

Kako gledaš na to obdobje življenja? Kaj ti je prineslo?

V tem obdobju sem se zelo veliko naučila, predvsem o ljudeh, zaupanju in prijateljstvu. Doživela sem veliko lepega in tudi veliko razočaranj. Danes vem kdo so moji prijatelji in komu lahko zaupam. Vse izkušnje so me naredile močnejšo in jih jemljem kot lekcije in ne kot poraze.

Kako bi primerjala Slovenijo in tujino kar se tiče glasbenega področja?

V tujini so ljudje že nasploh bolj odprti za drugačnost in nove zvrsti. V Sloveniji smo se vedno malce zadržani in premalo pogumni. Tuja glasba je veliko bolj drzna kot naša. Tudi priložnosti za ustvarjanje in za promocijo je tam več. Mislim, da je pri nas veliko dobrih glasbenikov, ki se pa ne morajo dokazati, ker zato ni veliko možnosti. Imajo premalo medijske podpore, predvsem pa naši radiji predvajajo premalo slovenske glasbe

Nastopila boš na Emi. Kaj ti to pomeni?

Nastop na EMI mi je v veliko čast. Moja skladba “Rythm back to you” je bila izbrana med TOP 10 izmed 103. To je zame velik uspeh.

Kakšna so tvoja pričakovanja?

Mislim, da vsak izmed nas upa na najboljše. Bom pa zelo vesela, če se mi želja po zmagi na EMI izpolni.

S čem meniš, da lahko prepričaš?

Zagotovo s svojo pesmijo, ker je dinamična, vesela in vsak se lahko poistoveti z njo. Mene je popolnoma zasvojila in upam, da bo tako všeč tudi žiriji in poslušalcem.

Kakšen je sicer tvoj povprečen dan?

Zadnje čase so moji dnevi zelo hektični. Vstajam okoli pol 7, sledi vožnja v LJ na pevske vaje in vse druge obveznosti, ki jih imam v zvezi z EMO. Ko se vrnem domov ponavadi igram klavir ali grem na dolg sprehod v naravo. Tam dobivam nove ideje za ustvarjanje svoje glasbe.

Načrti za prihodnost? Se vidiš tu ali v tujini?

V prihodnosti si želim ustvarjati na slovenski in tuji glasbeni sceni, sicer pa si želim študirati glasbeno produkcijo.