Tri Mariborčanke so združile moči in poskrbele, da bodo najmlajši, ki bodo decembrske dni preživljali na pediatriji, občutili praznični duh.

Tri Mariborčanke, poznane mariborske blogerke: Mateja Hojnik, Urška Oman in Vita Starman so se odločile, da ustvarijo praznični duh v prostorih pediatrije UKC Maribor. »Želele smo otrokom, ki praznikov žal ne bodo preživeli doma, vsaj nekoliko pričarati čar Božiča in praznikov. Če jim lahko narišemo nasmeh na obraz, je to velik dosežek,« nam pove Mateja. Na idejo so prišle čisto naključno, ko je Mateja v svoji Facebook skupini objavila nagradno igro in je ena izmed sodelujočih komentirala, da bi izdelek v kolikor bi ga prejela, podarila pediatriji.

»Začela sem razmišljati ali je sploh na pediatriji poskrbljeno za okrasitev. Spomnila sem se na spust Božičkov, ki ga imajo. Povezala sem vse skupaj in takoj aktivirala moji prijateljici Urško in Vito. Takoj sta bili za. Vita je kontaktirala pediatrijo, jaz sem idejo predstavila Merkurju in takoj so bili za, da donirajo kompletno dekoracijo,« opiše.

»Občutki so bili fenomenalni, komaj smo čakale, da gremo v akcijo. Imela sem zelo mešane občutke, saj sem zelo čustvena oseba in me žalosti, da morejo starši z otročki preživljati čas na pediatriji,« pove Mateja in doda, da je bilo zares lepo videti veselje zaposlenih in staršev, ko so videli okrašene smrekice.